петък, 1 октомври 2010 г.

Сладкиш с ябълки и шоколад


От доста време ми се хапваше такъв сладкиш. С ябълки и шоколад. Мек, сочен и лепкав. Такъв си го представях. И се сетих за тази рецепта на Петя. Промених я малко и се получи този много вкусен резултат :)


Продукти:


2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. канела
3 яйца
2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3 настъргани ябълки (среден размер)
1 банан
1 ч.ч. счукани орехи
1/2 ч.ч. шоколад на копчета или нарязан на парченца
2 бр. ванилия

За топинга:

1 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. масло

Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се олиото. Разбърква се добре. Слага се брашното и останалите продукти. Разбърква се много добре. Изсипва се в намазана с олио и поръсена с брашно тава. Пече се в предварително загрята фурна на 180*, като се проверява с дървен шиш дали е готов. Оставя се да се охлади леко. През това време продуктите за топинга се слагат да заврят. Варят се три минути. Сладкишът се набожда с шиш на повече места и се залива с топинга. Остява се да изстине и тогава се реже.


11 коментара:

  1. Много вкусно изглежда сладкиша Илианка .
    Ще го направя и аз :)
    Поздрави и хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  2. Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  3. Илиана, много вкусно предложение. Аз събирам идеи за ябълкови десерти. Определено ще го пробвам.Благодаря за рецептата.
    Хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  4. Илианка,
    и на мен вече ми се хапва такъв сладкиш - чудесно предложение!
    Поздрав и слънчев уикенд, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Илианка, обичам сладкиш с ябълки, а в съчетание с шоколад мммм.....
    Вкусно:)
    Усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря на всички. Наистина се получи много, много вкусен десерт. Съчетанието е чудесно. Ще се радвам, ако го опитате, да споделите резултат :)

    ОтговорИзтриване
  7. А половин ч.ч. масло на колко се равнява горе-долу като грамаж?

    ОтговорИзтриване
  8. А маслото колко е като грамаж приблизително? :)

    ОтговорИзтриване
  9. Честно казано не съм го мерила, но вероятно е около 100 г. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Може ли, сладкиша да сенаправи без банан? С какво ще се компенсира?

    ОтговорИзтриване
  11. Може, разбира се :) Ако искате, сложете повече ябълки. Но мисля, че ще се получи много добре и посто, ако пропуснете банана.

    ОтговорИзтриване