четвъртък, 11 март 2010 г.

Пирожките на labrex


Източник: labrex

Продукти за 10 броя:

1/2 ч.ч. кисело мляко
1 малко яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. олио
1 ч.л. бакпулвер
2- 2 1/2 ч.ч. брашно


В купа се смесват млякото, яйцето, захарта, солта и олиото. Разбива се с тел и се замесва тесто с пресятото с бакпулвера брашно. Тестото е по-скоро меко, дори като се оформя, може да лепи тук-там на ръката. На набрашнена повърхност се прави руло от тестото и се реже на десет части. Взима се парче тесто и леко се разтегля на овална мекичка, но малка, слага се сирене и се навива на рулце, като се слепват краищата. След това се търкаля върху плота с длан, така че да се получи нещо като кебапче. Пържи се в загрята мазнина. Като се зачервят, се изваждат в чиния. Не са мазни, затова не е нужно да се отцеждат на салфетка. Вътре са меки с хрупкава коричка отвън.

4 коментара:

  1. Здравейте, направих тези пирожки и се получиха много добре. Дори писах за тях. Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че сте тук :)
    Вчера прочетох за пирожките.
    И аз благодаря за коментара!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, и аз направих пирожките и ми се получиха.... уникално вкусни. Благодаря за хубавата рецепта
    Кали

    ОтговорИзтриване
  4. pirojkite sa strahotni,blagodarq wi za receptata

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...