Продукти:
300 мл прясно мляко
1 кубче мая
200 г захар
2 яйца
2 белтъка
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.ч. разтопено и охладено краве масло
1 с.л. настъргана лимонова кора
3 ванилии
около 1 кг брашно
2 жълтъка за намазване
захар за поръсване
Маята се разтваря с топлото мляко, 3 с.л. захар и 5 с.л. брашно. Оставя се да втаса, докато се образува "шапка". В брашното се прави кладенче и се слагат всички продукти. Изсипва се и втасалата смес. Меси се меко тесто. Оставя се да втаса. Разделя се на 8 топки. Всяка топка се разточва на кръг и се разрязва на 8 триъгълника. В краищата се слага мармалад или локум и се завиват кифлички. Слагат се в намаслена тава или в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат в загрята фурна. След като бухнат леко, се изваждат и се намазват с яйце, и се поръсват със захар, сусам или маково семе по желание. Връщат се обратно във фурната и се допичат.
Колко примамливо си ги наредила...Хооп..и една макова имаш по-малко.Поздрави.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеИлианка,
ОтговорИзтриванетака апетитно нежни и пухкави са!
Поздравления, Диана
Аз се пресягам за една със захар Илка! Умирам за топли козуначени кифли...забфравям за всичко като ми замирише на топли козунаци и кифлички. Целувки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, момичета!
ОтговорИзтриванеМими, и аз обожавам кифлички и козунаци - и да хапвам, и да правя :P
Много изкушаващи и апетитни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавата рецепта
Поздрави
Вики
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеВики, аз благодаря!
ОтговорИзтриванеЦелувки :)
Само да ви напомня, че чревоугодничеството е един от седемте смърти гряха.
ОтговорИзтриване