събота, 31 октомври 2009 г.

Скумрия със зеленчуци в тенджера под налягане


Източник: ВеселаПродукти:

1.5 кг скумрия
2-3 големи глави лук
1 буркан кисели краставички
5-6 бр. големи моркови
300мл. домати от консерва или настъргани
зърна бахар
зърна черен пипер
2-3 дафинови листа
1/3 ч.ч. олио
1/3 ч.ч. вода сол
1 лимон
1 буркан грах

Всички продукти се нарязват на кръгчета. Нареждат се последователно лука, киселите краставички, рибата, предварително осолена, доматите и лимоните. Залива се с олиото и водата, добавят се подправките, тенджерата се затваря и се вари 10-15 минути от момента, в който тенджерата започне да съска.

Рецептата на Весела е без грах, но аз го добавих, защото много обичам :)
На мен лично толкова лимон ми дойде много. Така че, ако не обичате, сложете само половин.
Рецептата може да се приготви и в обикновена тенджера, като ястието се вари до готовност на всички продукти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...