понеделник, 19 октомври 2009 г.

Меки курабийки с тиква


Тази рецепта е един чудесен начин да се скрие тиквата в нещо сладичко от хората, които не я обичат. Вкусът на курабийките е много приятен и тиквата не се усеща.


Продукти:

2 1/2ч.ч брашно
1ч.л. сода за хляб
1ч.л. бакпулвер
1ч.л. канела
1/2ч.л. индийско орехче на прах
1/4ч.л. сол
1 1/2ч.ч захар
1/2ч.ч масло
1ч.ч пюре от тиква(пасирана печена или варена тиква)
1 яйце
1ч.л екстракт ванилия

Смесват се брашното, содата, бакпулвера, канелата, индийското орехче и солта. Маслото и захарта се разбиват в голям съд. Към тях се прибавя тиквата, яйцето и ванилията и се разбърква докато стане хомогенна смес. Прибавя се постепенно сухата смес. Взема се със супена лъжица от сместа и се поставете върху намеслана тавичка или в тава, застлана с хартия за печене. Пече се около 15 мин в предварително загрята на 175 градуса.След като се извадят от фурната, курабийките се оставят още 2 минути в тавата и след това се изваждат върху решетка да изстинат. Заливат се с глазурата.


Глазура: Смесете 2ч.ч. пудра захар, 3с.л. прясно мляко, 1с.л. разтопено масло и 1ч.л. ванилия екстрат в малък съд и бъркайте докато стане плътна смес. Може да оцветите със сладкарска боя в желан цвят.

Това е рецептата на Танита. Аз пропуснах захарната глазура и потопих курабийките в разтопен шоколад, а тиквата, която използвах беше сварена и с добавка на прясно мляко.

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...