събота, 31 октомври 2009 г.

Бухти




Продукти:


1 кофичка кисело мляко
3 яйца
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. сода
около 1 кг брашно

Брашното се пресява. В него се прави кладенче и там се счупват яйцата и се изсипва киселото мляко, смесено със содата. Добавя се солта. Меси се меко тесто. Разделя се на четири топки. Оставя се 20 минути да почине, завито с кърпа. Всяка топка се разточва на кора с дебелина около 5 мм. Режат се ромбоиди, които се пържат в силно сгорещено олио.

Получават се бухти, които се надуват много. Така че е важно при пърженето да има много мазнина.


Допълвам. Скоро правих от това тесто пурички със сирене. Просто е. Вместо да се разточва тестото и да се изрязва, се къса топче колкото орех, с ръка се притиска, да се получи тънка кора, слага се сирене и се завива на руло. Пържи се в загрята мазнина.


5 коментара:

  1. Здравей,Илианка,аз вече коментирах изкусителните ти бухти,но после прочетох,че в олиото за пържене се слага малко оцет за да не поемат много мазнина,или содата да се сложи в брашното ,а не в млякото.Не знам дали ефектът ще е добър,но го споделям.Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Дани!
    При тези бухти не се получава поемане на мазнина, така че, спроред мен не е нужно да прибавям оцет към олиото. Пробвала съм този вариант при други неща. Може би има ефект. Не съм много убедена :) А за содата чувам за пръв път...
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за рецептата! Бухтичките изглеждат чудесно! :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...