неделя, 5 юни 2016 г.

Панирани свински шницели



Ако се чудите по какъв начин бързо и лесно да спасите поредната домашна вечеря (или пък обяд), панираните шницели са един от вариантите. Аз точно така постъпих миналата вечер, когато прибирайки се към къщи установих, че нямам нищичко за хапване, а и нямам кой знае какви продукти. И време за готвене нямах... въобще голямо нямане ви казвам. 

Влязох в близкия месарски магазин и те много приятно ме изненадаха с едни симпатични нарязани месца от бут. Веднага ги предвидих за шницели. Разбира се нямаше недоволни вкъщи от това решение. Щом има месо на масата, значи всичко е наред 


За количество на продуктите в рецептата за панирани шницели е малко относително да се говори, защото всичко зависи от големината и количеството на шницелите, но все пак:




Продукти

около 600-700 г месо за шницели
брашно за овалване
около 100 г галета
2 яйца
сол
черен пипер

Ако месото ви не е нарязано предварително, първата стъпка за приготвяне на рецептата за панирани свински шницели е да го нарежете - с дебелина около 1,5 см. След това месото се начуква до дебелина около 7-8 мм.
Така приготвеното месо се поръсва със сол и черен пипер, които се втриват хубаво в него.
След това всеки шницел се овалва хубаво в брашно и се изтръсква от излишното брашно.
Потапя се в разбитите яйца. Към моите яйца аз добавих 1 с.л. соев сос и ги разбих заедно с него. Много ми харесват яйца със соев сос, пробвала съм и други варианти. Ако и вие обичате, може да си добавите.
Накрая шницелите се овалват в галетата.

Когато приготвям нещо, панирано с галета, винаги приготвям цялото количество - независимо дали правя пилешки хапки, хапки от сиренца или нещо друго. Така постъпих и сега. Минах всички шницели през галетата и си ги подредих върху една голяма дъска.

Накрая следва пърженето. Пържат се в повече мазнина по около 2-3 минути от всяка страна - докато се зачервят хубаво и станат леко хрупкави.
Изваждат се върху кухненска хартия, за да могат да се отцедят от излишната мазнина.

Могат да се сервират с гарнитура от пържени картофи или картофена салата.
В случая при мен - поради липсата на време са само със зеленчуци.
Разбира се, резенът лимон в случая е задължителен.
И... пият много бира. Наздраве! 

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...