неделя, 28 декември 2014 г.

Руло от свинско месо с кожа



Това време на годината е много подходящо за подобни мезета, придружени от чаша, две, три... хубаво вино 

Рецепта... няма точна. Но ще напиша начина, по който го приготвих.

Взима се едно голямо парче свинска кожа - добре изчистена и опърлена 
Посолява се леко. Отгоре се слага парче свинско месо с дебелина около 1 см и размер колкото кожата, което предварително е посолено и подправено с черен пипер. Завива се на руло и се завързва стегнато с канап, за да не се развие. В тенджерата, в която ще се вари, се поставя решетка на дъното. Отгоре се слага рулото. Залива се с равни части вода и зелева чорба - да се покрие цялото руло. Течността се опитва и ако не е достатъчно солена, се добавя малко сол. Пускат се около 1 с.л. зърна черен пипер, 1-2 дафинови листа и 4-5 зърна бахар. Вари се на бавен огън докато се свари добре и месото и кожата.
Изважда се от течността и се охлажда преди сервиране.
Консумира се с напитка по желание 
Наздраве!



8 коментара:

  1. Правила съм нещо подобно, вкусно е...

    ОтговорИзтриване
  2. Iliana, this looks so good and tasty... Happy New Year to you and your family!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Така обичам кожичка.....
    сигурна съм,че е много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  4. Честита Коледа.
    Прекрасно предложение и толкова подходящо за сезона.
    И понеже правя подобно нещо, зная колко е вкусно.
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Разкошотия е това мезе!
    Наздраве, Ил :)

    ОтговорИзтриване
  6. Наистина е много вкусно!
    Щастлива Нова година ви желая, приятели!

    ОтговорИзтриване
  7. Поздравления за невероятното руло, което сте направили.Всичко изглежда много красиво, но и същевременно доста сложно приготвено и поднесено. Сещам се за едни предавания, които сега дават по телевизията и там това ястие сигурно ще бъде одобрено.Кожата изглежда безупречно изчистена.Интересно ми е за колко време сте направили това ястие и какъв десерт би отивал?

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте,
    приготвя се за около час и половина.
    Повече върви за мезе и не толкова за ястие :)
    А десерт - вкусове разни. Зависи от повода :)

    ОтговорИзтриване