събота, 26 юли 2014 г.

Пилешко руло със сушени домати



Малко закъснях с публикацията на рецептата за това руло, което приготвих преди седмица за личен празник вкъщи, но ето, че дойде и нейния ред. Всъщност имах опаковка пилешки пържоли от бут, които дълго се чудих как да приготвя. Накрая се сетих, че имам буркан сушени домати от Лидл и реших да ги направя на руло с тях. Естествено, не откривам топлата вода. Когато потърсих в Гугъл, подобна рецепта, се оказа, че Таня  е представила точно такава, по мой вкус. Като цяло се водих по нея, само мъничко промених някои неща.

Уверявам ви, че ако направите това руло, изобщо няма да сбъркате. Можете да го приготвите за делник и празник, все ще бъде вкусно!

Продукти:

около 700 г пържоли от пилешки бутчета (без кожата)
100 г сушени домати в олио или зехтин
1/2 ч.ч. сирене
2 скилидки чесън
3 с.л. пресен магданоз
100 г крема сирене
100 г пушен бекон
3 с.л. соев сос
2 с.л. балсамов оцет
3 с.л. олио
сол
черен пипер

За соса:

1/2 ч.ч. течна сметана
2 ч.л. балсамов оцет
2 скилидки чесън
1 с.л. горчица

Пържолите се подправят с малко сол и черен пипер и се заливат със соевия сос, оцета и олиото. Разбъркват се и се оставят в хладилник да се овкусят ( аз приготвих предната вечер, но ако нямате време, оставете поне за час). Доматите, сиренето, чесънът и магданозът се пасират или нарязват на много ситно и се смесват добре. Върху найлоново фолио се поставят пържолите, като леко се застъпват, за да се получи един голям правоъгълник. Намазват се с крема сиренето и върху него се разстила доматената смес.
Внимателно, с помощта на фолиото се завива стегнато руло. Премества се в застлана с хартия за печене тава и внимателно се обвива с лентичките бекон. Пече се в загрята на 190* фурна до готовност на пилешкото.

За да приготвите соса, сложете всички продукти в огнеупорен съд и варете до сгъстяване.

7 коментара:

  1. Много хубава идея, Ил!
    От соса си изтървала една съставка!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Дани. Поправих се :)

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно руло,Ил!Благодаря за чудесната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Много ми хареса идеята ти да го направиш на голямо руло, определно ще го пробвам и аз така. Благодаря ти, че се спряла на тази рецепта Ил!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна рецепта! Опитвала съм голямо пилешко руло, от обезкостено цяло пиле, но е трудоемко, а твоята идея е бърз, вкусна и лесна за приготвяне. Поздрави! ;)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...