Продукти:
1 глава лук
1 морков
1 чушка
250 г зелен боб (при мен лилав, който после промени цвета си и стана зелен)
3 картофа
1 голям настърган домат (или домати от консерва)
3 с. л. олио
черен пипер
чубрица
сол
магданоз
Зеленият боб се почиства от краищата, нарязва се на парчета с големина каквато предпочитате. Попарва се с гореща вода. Лукът, морковът и чушката се нарязват и се поставят в 1,5 л. вода да заврат. След завирането им се добавя зеленият боб, добре изцеден от водата. Супата се вари 15 минути и след това се добавят нарязаните на кубчета картофи. Готви се докато картофите омекнат и се прибавят доматите и подправките. Оставя се да ври още пет-шест минути и е готова.
Поръсва се с пресен магданоз.
Благодаря ти за чудесната сезонна постна супа,Илиана!
ОтговорИзтриванеПоздрави и весело лято!
Вкусна лятна свежа супичка. Или, а този зеленият "не зелен" боб е с много красив цвят. Поздрави!
ОтговорИзтриванеВкусна лятна свежа супичка. Или, а този зеленият "не зелен" боб е с много красив цвят. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИлианка, за първи път виждам такъв лилав боб.
ОтговорИзтриванеМислех, че освен мен друг никой не прави тази супа, но ето, казах преди време, че кухните ни си приличат.
Аз обаче слагам чесън и копър. И по-скоро зимата правя тази чорбичка, със серилизиран зелен фасул. Лятото го предпочитаме без картофи.
Хайде на отпуска:)
Свърши ми отпуската, Веси :(
ОтговорИзтриванеА колкото до супата, на мен така много ми харесва. И когато става дума за супа със зелен боб, то тя винаги при мен е без застройка.
Наистина кухните ни си приличат, Веси :)
Хубава почивка на теб!
Както ѝ казваме по нашия край "профирна" супа! Тъкмо за този сезон. Аз слагам и малко зелени джанки, когато има! Обожавам я!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Не съм чувала това име, а звучи много интересно :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че сподели!