петък, 30 август 2013 г.

Питка със сирене и кашкавал

Една идея, не точно рецепта :)

Продукти:

тесто - това, което най-много ви харесва
около 150 г сирене
около 50 г кашкавал
1 яйце
семена-сусам, ленено семе или нещо по-различно

Тестото се оформя на топка и се поставя върху хартия за печене. Слага се малко олио отгоре - 5-6 капки и с длани тестото се оформя на питка, като се прави борд отстрани. Трябва да изглежда като тавичка. Така подготвеното тесто се премества заедно с хартията в тава за печене. В средата тестото се набожда с вилица. От яйцето се отделя мъничко жълтък, а останалото се смесва с натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Сместа се изсипва върху питката и равномерно се разпределя отгоре, като се внимава от нея да не се слага върху борда. Отделеният жълтък се смесва с 2-3 капки олио и мъничко вода и с него се намазва борда. Поръсват се семената. Питката се пече в незагрята фурна на 180* до зачервяване.

1 коментар:

  1. Много ми харесва идеята, сигурна съм, че питката ще се услади на всички вкъщи. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...