Странно, че така и не съм намерила време за пет години, през които пиша този блог, да напиша рецепта за пържени кюфтета. Не, че ги правя много често, а ги обичам. Винаги съм ги предпочитала пред кюфтетата на фурна (тези на скара са друга тема). Знам, че не е особено здравословно, но пък е вкусно. :)
Продукти:
500 г кайма (аз предпочитам смес, домашна)
1 глава лук или 1 връзка пресен лук
1 яйце
2 филии сух хляб или 30 г галета
1/2 ч.л. сода за хляб
1 с.л. чубрица
1 чаена лъжичка червен пипер
малко лют пипер, ако обичате
1 к.л.сух джоджен или 2-3 листенца пресен
1/2 връзка магданоз (може и по-малко, колкото обичате)
черен пипер на вкус
сол
Ако правите кюфтетата с хляб, е нужно да го потопите за кратко в студена вода, да го изцедите и натрошите. Другия вариант е да пропуснете тази стъпка и да замените хляба с галетата. Лукът се нарязва на много ситно и всички продукти се омесват хубаво. Каймата се оставя да престои поне за час. От нея се оформят 12 топчета, които се овалват в брашно. Оставят се около 10 минути да попие брашното, разплескват се с длани и се пържат в гореща мазнина.
Да ви е сладко!
¸.•°❤❤⊱彡
ОтговорИзтриванеPassei para uma visita.
O prato está lindo... saboroso.
Bom domingo!
Boa semana!
Boa semana!
ОтговорИзтриванеОбожавам :) почти никога не правя :) Страхотни са, Ил :)
ОтговорИзтриванеп.с. Аз на фурна ги пека върху кухненска хартия.
Благодаря, Зори.
ОтговорИзтриванеКогато се пекат на хартия се променят значително :) Пробвала съм разни варианти. И аз правя много рядко, но определено тези са предпочитани :)
Ти все едно готвиш любимите храни на моите деца- веднага те заменят с мен, да знаеш;))
ОтговорИзтриванеЧудни са, Илианка!