Продукти:
10-12 печени чушки (може и повече, ако са мънички)
1 кг домати
7-8 скилидки чесън
1 щипка захар
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
чубрица
риган
сол
Чесънът се почиства и се нарязва на филийки. Чушките се обелват, а доматите се белят и режат на дребно. Чесънът се изпържва в загрятото олио съвсем за бързо, за около 15 секунди. Внимава се, защото прегаря бързо. Добавят се брашното и червения пипер, разбърква се и се изсипват доматите, слагат се захарта и подправките на вкус. Бърка се хубаво и се оставя за около 5 минути на слаб огън. Дъното на тавата за печене се намазва с олио и отгоре се подреждат чушките. Върху тях се изсипва доматения сос и всичко се пече на 180* до готовност на доматите. Накрая се поръсва с магданоз.
Много бързо и страхотно вкусно с пресни продукти. Ако обичате такъв тип гозби със сирене, можете да поръсите натрошено сирене върху доматите, което да се запече отгоре.
10-12 печени чушки (може и повече, ако са мънички)
1 кг домати
7-8 скилидки чесън
1 щипка захар
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
чубрица
риган
сол
Чесънът се почиства и се нарязва на филийки. Чушките се обелват, а доматите се белят и режат на дребно. Чесънът се изпържва в загрятото олио съвсем за бързо, за около 15 секунди. Внимава се, защото прегаря бързо. Добавят се брашното и червения пипер, разбърква се и се изсипват доматите, слагат се захарта и подправките на вкус. Бърка се хубаво и се оставя за около 5 минути на слаб огън. Дъното на тавата за печене се намазва с олио и отгоре се подреждат чушките. Върху тях се изсипва доматения сос и всичко се пече на 180* до готовност на доматите. Накрая се поръсва с магданоз.
Много бързо и страхотно вкусно с пресни продукти. Ако обичате такъв тип гозби със сирене, можете да поръсите натрошено сирене върху доматите, което да се запече отгоре.
Много ми допада! И тавичката, също :)
ОтговорИзтриванеE това мога да ям всеки ден - печени чушки и доматки - вкусът от детството...
ОтговорИзтриванеСтрахотно си ни го поднесла, Илианка!
супер вкусно
ОтговорИзтриванеХаресва ми,още утре ще я сготвя тази гозба :) Благодаря
ОтговорИзтриване