

Тесто, плънка - често с много сирене, обикновено моцарела, но не задължително, някакви зеленчуци, гъби, месо или кайма (сурова), пак тесто и най-отгоре доматен сос. Основното нещо, което промених е, че не готвих доматите, преди да ги сложа върху пицата, а използвах стандартния доматен сос, който си правя за обикновена пица. В различните рецепти използват различни видове тесто - с царевично брашно, с грис, обикновено тесто за пица, с мляко, без мляко... Наистина, обърках се от толкова различни начини. Дори имаше един момент, в който си мислех, че може да я оставя за някой друг път. Да, ама не. Накрая реших да си ползвам моята си рецепта за тесто за пица. И да я направя така, както вкъщи ще се хареса. Ето така...
Продукти за тестото:
250 мл хладка вода
1 пакетче суха мая (7г)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
4-5 с.л. зехтин или олио
около 400 г брашно
За пълнежа:
около 400 г кайма с подправки на вкус (моята беше домашна)
кетчуп
1 шепа нарязани маслини
1 малка тиквичка, нарязана на много тънки кръгчета
1 чушка нарязана на тънки ивички
300 г кашкавал - настърган
200 г саламурено сирене
3 с.л. доматено пюре
6 с.л. настъргани домати, може и от консерва
риган
черен пипер
още 100 г настърган кашкавал
Маята се разтваря във водата. Брашното се пресява. Прави се кладенче и се изсипва олиото. Добавя се солта и захарта, и накрая разтворената мая. Меси се меко тесто. Оставя се да втаса.
През това време се подготвя форма с падащи стени. Аз използвах за торта - 28см диаметър. Застила се с хартия за печене на дъното и хубаво се намазва с мазнина.
Тестото се разделя на две части, като едната се оставя по-голяма. По-голямата се оформя на топка и се разточва така, че като се сложи във формата, тестото да покрива стените и да излиза леко отстрани. Най-долу се слага каймата, като хубаво се притиска - да се оформи плътен кръг от кайма. Отгоре се поръсват нарязаните маслини. Слага се малко кетчуп и върху него около 100 г настърган кашкавал. Отгоре се подреждат тънко нарязаните, леко посолени и отцедени кръгчета тиквички, чушките и върху тях бялото сирене и най-отгоре останалите 200 г кашкавал.
Пече се на 160-170* около един час - до готовност. Изважда се и се наръсва с останалия кашкавал. Връща се във фурната, колкото да се стопи кашкавала.
Да ви е сладко! На нас ни беше :)
Можете да сложите всякакъв пълнеж на тази пица. Аз сега я направих с кайма, но ми се струва, че прекрасно ще се получи и с пилешко месо - сварено или печено, ако е останало и се чудите какво да го правите. Също така добре би се получило и само със сирена и домати, без месо. Можете да сложите задушени гъби и зеленчуци каквито харесвате. Дайте воля на въображението си и се забавлявайте.
А каква воля на въображението се развихря, като гледам снимките ти, Иле... Направо е страхотно предложението ти! С малко салатка отстрани, парченце от тази чикагска пица и всичко е завършено. Благодаря, че сподели!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер! :)
Бих си хапнала с удоволствие!
ОтговорИзтриванеЖалко, че не съм по-близо!
И другия път да е пълнено пиле :)
Гуш и хубаво настроение!
Невероятна вкусотия!
ОтговорИзтриванеТолкова примамливо изглежда, че не мога да не се изкуша и грабна едно парченце!
Успешна нова седмица!
Много е апетитна, тази Чигагска пица, Илианка, и сочна! Да я грабнеш и да бягаш! :)
ОтговорИзтриванеХубава седмица и усмивки от мен!
Много хубава идея, Илианка,
ОтговорИзтриванеобичам тънка пица с много плънка, а тя наистина може да бъде разнообразна.
Благодаря за чудесната разработка,
сърдечни поздрави и успешна нова седмица, Диана
Леле каква е тази вкусотия :) Усетих аромата :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!!
Вкусно е със сигурност. На тази пица по нашия край й казваме лучник. И си го правим точно със свинско месце, кайма, пиле и каквото дал Господ в къщи.
ОтговорИзтриване