Продукти:
10 бр. кори за баница
около 600 г настъргана тиква
3 големи настъргани ябълки
1 ч.ч. смлени орехи
150 г шоколад
захар
краве масло за мазане на корите
ванилия
канела
прясно мляко за намазване
Тиквата и ябълките се смесват. Настърганият шоколад и смлените орехи също. Корите за баница се разделят две по две. Едната кора се намазва с масло и се залепва за другата. Втората кора също се намазва с масло. Поръсва се обилно с тиквена смес,наръсва се захар - аз слагах по около три супени лъжици, след това отгоре се изсипват орехи и шоколад. Слага се по малко ванилия и канела. Завива се на руло. Става доста дебело. Поставя се в предварително намаслена тава. По същия начин се постъпва и с останалите продукти. Щруделът се пече в загрята на 180* фурна. Когато се извади, веднага се намазва добре със студено прясно мляко. Завива се с кърпа и се оставя да омекне. Сервира се поръсен с пудра захар.
Според мен шоколадът дойде много. Не, че не е вкусно, напротив, но е прекалено шоколадово. Вкусът на тиквата по този начин почти не се усеща. Но така пък можете да заблудите неядящите тиква :)
10 бр. кори за баница
около 600 г настъргана тиква
3 големи настъргани ябълки
1 ч.ч. смлени орехи
150 г шоколад
захар
краве масло за мазане на корите
ванилия
канела
прясно мляко за намазване
Тиквата и ябълките се смесват. Настърганият шоколад и смлените орехи също. Корите за баница се разделят две по две. Едната кора се намазва с масло и се залепва за другата. Втората кора също се намазва с масло. Поръсва се обилно с тиквена смес,наръсва се захар - аз слагах по около три супени лъжици, след това отгоре се изсипват орехи и шоколад. Слага се по малко ванилия и канела. Завива се на руло. Става доста дебело. Поставя се в предварително намаслена тава. По същия начин се постъпва и с останалите продукти. Щруделът се пече в загрята на 180* фурна. Когато се извади, веднага се намазва добре със студено прясно мляко. Завива се с кърпа и се оставя да омекне. Сервира се поръсен с пудра захар.
Според мен шоколадът дойде много. Не, че не е вкусно, напротив, но е прекалено шоколадово. Вкусът на тиквата по този начин почти не се усеща. Но така пък можете да заблудите неядящите тиква :)
Великолепно изглежда, в съчетание с шоколад, ябълки, канела и тиква е просто неустоим! :)
ОтговорИзтриванеИлианка, имай милост към нас. Пак вкусни и изкушаващи неща.
ОтговорИзтриванеМного шоколадов, нали :)
ОтговорИзтриванеДа се чуди човек щрудел ли е, шоколад ли е :)
Ама защо си мисля, че имах едно обещание по това време на месеца да идваш насам? Ей го на, сега нито теб, нито щрудел :)
Прегръдки и спорна седмица, Ил!
О, това изглежда чудесно и обещава вкусно преживяване :)! Съчетание от много любими продукти, които никога не съм опитвала в такъв екип. Любопитна съм и записвам за проба. Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеПравила съм щрудел с комбинация от тиква и ябълки и е много вкусен, но с добавката на шоколад не се съмнявам каква вкусотия се е получила!
ОтговорИзтриванеПриятна седмица!
Каква наслада е този щрудел, изпълнен с красиви аромати и вкусни съставки! Невероятен е! Нека е прекрасна и новата седмица! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИнтересна и много добра комбинация се получи :)
ОтговорИзтриванеЩе се радвам, ако пробвате, да споделите отзиви.
Прекрасна седмица на всички!!!
Илиянче още утре ще го направя,виждам ще е много вкусно благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриване