петък, 7 септември 2012 г.

Скумрия с доматен сос, червен боб и краставички

Продукти:

1,5 кг скумрия
1 буркан настъргани домати
1 малка глава лук
1 морков
2 печени чушки
1 ч.л. захар или на вкус
1 консерва червен боб 400г
1/2 буркан кисели краставички
черен пипер
сол

брашно за овалване

Рибата се нарязва, измива и посолява. Оставя се поне за час в хладилник. Лукът и чушките се нарязват на ситно. Морковът - на колелца, краставичките също. В малко олио се изпържва лукът с морковите, добавят се доматите. Оставят се да изврят около 15 минути. Отместват се от огъня и към тях се прибавят захарта, чушките, бобът и краставичките. Слага се сол и черен пипер на вкус. Тази смес се изсипва в тава с малко олио на дъното. Парчетата риба се овалват в брашно и се слагат в доматената смес. Пече се в загрята фурна до готовност на рибата и сосът.

2 коментара:

  1. Ммм,много интересна и вкусна скумрийка. Записвам я и следващия път когато правя ще обогатя вкуса й с краставички и боб. А половинката ще е на седмото небе от идеята.

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че съм полезна, ninfil!
    Хубави дни!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...