неделя, 8 април 2012 г.

Шоколадов сладкиш без яйца

Продукти:

1 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
6 с.л. какао
3/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1/4 ч.ч. силно горещо кафе
1/4 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. кисело мляко
2 ванилии

Всички сухи съставки - брашно, бакпулвер, сода, какао, захар и ванилия се смесват в голяма купа. Мокрите съставки се добавят една по една, като сместта хубаво се разбърква. По рецепта пишеше, че се разбива с миксер, аз просто разбърках добре с лъжица. Сместта се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка и сладкишът се пече в предварително загрята на 180* фурна. Пече се до готвност, като се проверява с клечка за зъби или дървен шиш дали е изпечен.
Изважда се от фурната и се оставя да се охлади. Поръсва се с пудра захар.

В оригиналната рецепта сладкишът е предложен с глазура, но аз предпочетох просто да го поръся с пудра захар.

9 коментара:

  1. Ооо, Или, днес направо само съблазняваш!
    Това шоколадово удоволствие непременно ще се прави, благодаря за рецептата!
    Хубав следобед!

    ОтговорИзтриване
  2. страхотен сладкиш ,с удоволствие си записвам рецептата
    честит празник и хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  3. Шоколадов, а :)) Ти това ли правеше снощи, докато невинно си седеше пред компютОра?
    Идвай да ходим за жаби, ей сега се мръква. И вземи 2 парчета сладкиш, моля :))

    ОтговорИзтриване
  4. Честит празник на всички!

    Пепии, неееее :)) Това правих днес. Снощи както казах - не мръднах.
    За жаби идвам. Ей сега слагам дъждобрана в раницата и трите парчета останал сладкиш.

    ОтговорИзтриване
  5. Ехааа, извадих късмет.
    Хайде, тръгна ли? Мръкнало е :)) Ей сега ако и река си намерим наблизо :))

    ОтговорИзтриване
  6. Хубаво, сочно сладкишче...харесва ми с аромат на кафе.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Ciao, ti ho trovata per caso, ti faccio tanti complimenti per il tuo blog, veramente bello, ti seguo con piacere!

    ОтговорИзтриване
  8. Вкусно, сочно и шоколадово при това :)! Вкусотия!

    ОтговорИзтриване