1 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
6 с.л. какао
3/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1/4 ч.ч. силно горещо кафе
1/4 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. кисело мляко
2 ванилии
Всички сухи съставки - брашно, бакпулвер, сода, какао, захар и ванилия се смесват в голяма купа. Мокрите съставки се добавят една по една, като сместта хубаво се разбърква. По рецепта пишеше, че се разбива с миксер, аз просто разбърках добре с лъжица. Сместта се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка и сладкишът се пече в предварително загрята на 180* фурна. Пече се до готвност, като се проверява с клечка за зъби или дървен шиш дали е изпечен.
Изважда се от фурната и се оставя да се охлади. Поръсва се с пудра захар.
В оригиналната рецепта сладкишът е предложен с глазура, но аз предпочетох просто да го поръся с пудра захар.
Ооо, Или, днес направо само съблазняваш!
ОтговорИзтриванеТова шоколадово удоволствие непременно ще се прави, благодаря за рецептата!
Хубав следобед!
Страхотно изглежда!
ОтговорИзтриванестрахотен сладкиш ,с удоволствие си записвам рецептата
ОтговорИзтриванечестит празник и хубава вечер
Шоколадов, а :)) Ти това ли правеше снощи, докато невинно си седеше пред компютОра?
ОтговорИзтриванеИдвай да ходим за жаби, ей сега се мръква. И вземи 2 парчета сладкиш, моля :))
Честит празник на всички!
ОтговорИзтриванеПепии, неееее :)) Това правих днес. Снощи както казах - не мръднах.
За жаби идвам. Ей сега слагам дъждобрана в раницата и трите парчета останал сладкиш.
Ехааа, извадих късмет.
ОтговорИзтриванеХайде, тръгна ли? Мръкнало е :)) Ей сега ако и река си намерим наблизо :))
Хубаво, сочно сладкишче...харесва ми с аромат на кафе.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Ciao, ti ho trovata per caso, ti faccio tanti complimenti per il tuo blog, veramente bello, ti seguo con piacere!
ОтговорИзтриванеВкусно, сочно и шоколадово при това :)! Вкусотия!
ОтговорИзтриване