Сладки Сълзици от бутер тесто по рецепта на Пепи, Пеп, знаеш, виновна си :))
Ако искате да приготвите нещо мързеливо и много вкусно и имате бутер тесто в резервите си, то ви съветвам да изберете тези много прекрасни сладки "Сълзици". Убедена съм, че близките ви изобщо няма да ви се разсърдят :)
И така... лист бутер тесто, захар, белтък и точилка. Поръсвате плота със захар. Слагате тестото отгоре. Леко разточвате с точилката, за да залепне захарта от долната страна на тестото. От горната страна намазвате с белтъка, който трябва да е леко разбит с вилица. Поръсвате хуаво със захар и пак минавате с точилката въху захарта. Обръщате обратно - така че белтъка да остане отдолу. Навивате от двата края, като се стараете двете рулца да се срещнат по средата. Режете с остър нож без да натискате. Поставяте в тава, застлана с хартия за печене на сериозно разстояние. Аз сложих на два см първата тава, но се оказа малко. Печете в загрята фурна до приличен загар :)
Ами чуден загар си имат пък :)))
ОтговорИзтриванеМного са апетитни, поемам вина... с тези само бяло. Знаеш ли, че си подхождат :)
Ауууу, Илианка, прелестни са! Обожавам сълзици, даже снощи опустоших една тарелка от купешките. И да ме пита един защо още не съм си направила...благодаря и на двете ви с Пеп-чо за идеята!
ОтговорИзтриванеХубава, снежна и уютна вечер!
Толкова да ги обичам тия сълзици, че нямам думи. Ама и никога до сега не се престраших да ги приготвя у дома. Все си мисля,че няма да станат толкова хрупкави. Но като гледам твоите май греша в преценката си и ще взема да ги направя.
ОтговорИзтриванеПоздравления-божествени и много златисти са!
И аз ги знам от Пепчо,но все още не съм ги правила.Време е да поправя грешката.Иринка,твоите са толкова апетитни-само за хрупкане.
ОтговорИзтриванеМного са апетитни тези "Сълзици". Благодаря на теб и на Пепчо, за това че споделихте. Непременно ще пробвам да ги направя, защото и аз ги обожавам.
ОтговорИзтриванеИлианка, сълзиците са за корица! Тези в магазините ряпа да ядат.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Илианка страхотно изглеждат! Веднъж съм правила и беше пълен провал. Ама от твоите си взимам :)
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Чудни сълзици! И аз често ги приготвям - любими са вкъщи:)
ОтговорИзтриванеЗдравей! Искам да попитам къде греша? Вчера ги правих, но така жестоко се разляха, може би защото тестото ми беше страшно отпуснато! Възможно ли е това да е причината? И още един въпрос - колко от разбития белтък слагаш ? - Само намазваш или слагаш целият? Извинявам се ако въпросите ми звучат глупаво, но твърдо искам да ги направя сполучливи!
ОтговорИзтриванеЗдравей! Искам да попитам къде греша? Вчера ги правих, но така жестоко се разляха, може би защото тестото ми беше страшно отпуснато! Възможно ли е това да е причината? И още един въпрос - колко от разбития белтък слагаш ? - Само намазваш или слагаш целият? Извинявам се ако въпросите ми звучат глупаво, но твърдо искам да ги направя сполучливи!
ОтговорИзтриванеSono molto belli♥
ОтговорИзтриванеciao
Здравей!
ОтговорИзтриванеСъжалявам за закъснелия отговор!
Ако тестото стане много отпуснато, го прибери за кратко във фризера, колкото да се стегне. Тогава го разрежи. А колкото до белтъка - не слагам целия. Само леко мажа, останалия изхвърлям.
Надявам се, че следващия път ще се справиш успешно.
Илиана
Няма нищо за къстия отговор! Аз опитах след няколко дни и разбрах грешката си, че тестото не трябва да е меко. Вече си ги правя най-редовно и ги ям като семки. Много ми харесват още от едно време, когато ги пуснаха на пазара! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеДруг трик е вече навитите рула да се сложат във фризера и след това по лесно се режат на сълзици.
ОтговорИзтриване