500 г пилешки воденички
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
1 к.ч. настъргани домати или от консерва
3 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
черен пипер, чубрица, джоджен
сол
Воденичките се сваряват с малко сол. Лукът и морковите се изпържват в малко загрята мазнина. Добавя се оризът и се пържи, докато стане "стъклен". Прибавят се доматите, разбърква се добре. Налива се бульонът. Сместта се изсипва в тавата, в която ще се пече ястието. Добавят се подправките на вкус. Отгоре се подреждат воденичките. Пече се в загрята фурна на 180* до извиране на бульона.
И аз преди два три дни правих но с гъби ,наистина става супер.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Илианка, много апетитно ми намигат :)
ОтговорИзтриванеМного обичам воденички.Твоите изглеждат апетитно.Благодаря за рецептата!Ще я пробвам.
ОтговорИзтриванеПриятна съботна вечер!