петък, 27 януари 2012 г.

Хапки от сирене със сусам

Този пост по-скоро попада в категорията идея, отколкото рецепта.
Но все пак ще се опитам да дам ориентировъчни мерки.


около 100 г настърган кашкавал
около 250 г сирене
1 малко яйце

Ако искате, можете до добавите някакви подправки. Аз не добавям.

За панировката ви трябва още едно яйце, галета и сусам в равни количества. При мен отиха по около 70г.

Сиренето се намачква с вилица и се смесва с кашкавала и яйцето. Хубаво се разбърква. От сместта се взима с мокри ръце и се оформят топчета. Подреждат се в подходящ съд и се прибират за 20 минути във фризера. Разбива се яйцето и се смесват галетата и сусама. Изваждат се топчетата сирене. Първо се потапят в разбитото яйце, а след това се овалват в галета и сусам. Отново се връщат във фризера за 20 минути. Като се стегнат, се пържат в добре загрята мазнина до апетитен загар.

6 коментара:

  1. Прекрасни!
    Щ
    А щом е сирене, знаеш, че обожавам :)
    Хубави почивни дни, Илианка!

    ОтговорИзтриване
  2. Много е оригинална идеята ти. От същите топчета правя кхачапурите на Йоли и от сега си представям каква вкусотия ще са. Сиренето най-редовно присъства на масата ни, да не кажа в промишлени количества.

    ОтговорИзтриване
  3. Илианка, удари не точно в десятката. Сусам - обожавам, и сирене на хапки също. Ще си запрятам ръкавите май :))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много са съблазнителни,ммм... А печени във фурната дали ще станат, че не сме любители на пърженото? Хубава съботна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна идея! Много обичам такива хапки :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Мноооого са вкусни и даже симпатични,Илианче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...