около 1 кг свинско месо - например шол
200 г гъби
150 мл червено вино
подправки за месо, тези, които използвате и ви харесват
2 с.л. балсамов оцет
5 с.л. соев сос
5 с.л. олио
6 с.л. краве масло
Свинското месо се нарязва на малки филийки, дебели около 1 см и малко повече. Обилно се подправя с подправка за месо, слага се балсамовия оцет, олиото и соевия сос. Оставя се поне за час в хладилник. След това сух тиган се загрява и месото се слага в него, колкото да се запечата. Подрежда се в керамична тавичка или йена, като парченцата се застъпват. След това в тигана, както е със сока и подправките, останали от месото, се сипва виното. Слага се на котлона за кратко, да поври 15-20 секунди и се изсипва върху месото. В същия тиган се слагат 3 с.л. масло. Като се разтопи в него се задушават измитите и нарязани на филийки гъби, докато останат само на мазнина. Разпределят се върху месото. Останалото масло се слага на малки парченца върху гъбите и всичко се слага да се пече на 180 *. Когато вече е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната само да се разтопи кашкавалът.
Това е. Простичко е, но месото се получава невероятно крехко и вкусно.
Илиянка Честита Коледа!
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежа това свинско! Въпреки че се прибирам от майка ми и храната ми е в повече вече, ми се прииска да опитам и това свинско :))
Весело посрещане на Новата Година!
Благодаря за чудесната рецепта,Илианка!:)Приготвила съм си продуктите и сега започвам да го правя...!Желая ти най-хубави неща да ти се случват,весело посрещане на Новата 2012 Година!:*:*:*
ОтговорИзтриванеЗдравейте, тавичката захлюпва ли се с нещо или не?Благодаря
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванене покривам с нищо. Пека директно :)
Здравейте, а вие какви подправки ползвате за месо?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, аз в случая използвам Пикантина Барбекю. Харесва ни точно тази комбинация. Но можете да си направите и сами комбинация, която ви харесва - сол, черен пипер, кимион, червен пипер и друго, което обичате :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!