сряда, 11 май 2011 г.

Пълнени тиквички с пилешко




Продукти:






4 тиквички ( около 1,250 кг)


5 стръка пресен лук

1 пилешка пържола от бут, без кожата


50 г луканка


2 домата


150 г кашкавал


3 с.л. галета


пресен девесил на вкус - аз сложих десетина листенца


пресен джоджен - 5 листенца


черен пипер


сол





Тиквичките се разрязват на половинки и се издълбават. Един литър вода се слага да заври и се добавя 1 с.л. сол. Издълбаните тиквички се пускат във врящата вода и се варят в продължение на 3 до 4 минути. Лукът се нарязва на ситно. Месото се реже на кубчета, луканката - на ситно. Издълбаната част от тиквичките също се нарязва на ситно, а кашкавалът на по-големи кубчета. Доматите се попарват в гореща вода, обелват се и се режат на кубчета.


3 с.л. зехтин се загряват и в тях се слага месото, заедно с луканката. Добавя се лукът и се готви, докато омекне, като се разбърква често. Продуктите се изваждат от мазнината и там се изсипват тиквичките. Оставят се да се задушат, до готовност. Връща се месото с лукът, разбърква се и се изсипват доматите. Разбърква се отново и се отмества от огъня. Не е нужно да се готви повече. Прибавя се галетата. Ако сместта ви се стори все още рядка, добавете още малко галета. Накрая в горещата смес се слага кашкавалът. Посолява се и се добавя черният пипер и нарязаните девесил и джоджен. Разбърква се добре. Тиквичките се пълнят с приготвената смес. Подреждат се в тава, намазана със зехтин и накрая се добавя съвсем малко вода, колкото да покрие дъното. Пекат се в загрята фурна, докато хванат приятен загар.




14 коментара:

  1. Чудесна пролетна идея!
    Ще я направя непременно!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Толкова са апетитни, точно се чудех какво да приготвя :) Мерси че ме подсети Илианка!

    ОтговорИзтриване
  4. Ще чакам отзиви.
    И кой си трие коментарите, а? :))

    ОтговорИзтриване
  5. Много апетитни изглеждат тези тиквички, а и с тази плънка - няма начин да не ми харесат!

    ОтговорИзтриване
  6. Илианка,супер съблазнителни тиквички!
    Ще си отбележа в скоро време да ги приготвя!

    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Съдейки по съставките и външния вид, това ще да е много вкусно! Благодаря ти за рецептата, непременно ще я пробвам! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесни са! днес ги приготвих... Благодаря за хубавата идея ! Набелязала съм си още доста неща да изпробвам.

    ОтговорИзтриване
  9. exquisitos zucchini se ve delicioso y muy bonitos,tienes lindas recetas,,quiero seguirte y no está el gadget seguidores,cariños ay abrazos.

    ОтговорИзтриване
  10. Exquisitos zucchini,se ven muy bonitos preparados,cariños y gusto de conocerte.

    ОтговорИзтриване
  11. ПРЕКРАСНИ СА ;И АЗ ЩЕ ГИ НАПРАВЯ ; ЩЕ СЕ ПОЛУЧАТ
    ПО- ЗДРАВОСЛОВНИ С ПИЛЕШКО ; Благодаря за идеята
    Хубав ден

    ОтговорИзтриване
  12. Ilian4e,..ela mi gi sgotvi tezi tikvi4ki!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1 май 2015 г., 21:02

    Аз не попарвам тиквичките и слагам кашкавала накрая. Само повече вода в тавата в която се пекат

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...