Продукти:
3 средни по дължина крехки тиквички
Паста:
1 чаша маслено кисело мляко
чесън на прах сол на вкус
ситно нарязан пресен копър
черен пипер
Панировка:
½ ч.ч.чаша галета
½ ч.ч. картофени люспи
1 к.л. чесън на прах
1 к.л. червен пипер
Продуктите за пастата се разбъркват хубаво, а тези за панировката се смесват добре.
Тиквичките се нарязват пръстчета и се потапят в пастата,
после в панировката, която трябва да полепне хубаво.
Подреждат се на един ред едно до друго в намазнена тава и се
поливат със струйка зехтин.
Пекат се в предварително загрята фурна 200 -220 °С за около 30-40 мин.
до омекване на тиквичките според вкуса.
Рецептата е на Дианка за панирани тиквички на фурна с малки изменения при мен.
3 средни по дължина крехки тиквички
Паста:
1 чаша маслено кисело мляко
чесън на прах сол на вкус
ситно нарязан пресен копър
черен пипер
Панировка:
½ ч.ч.чаша галета
½ ч.ч. картофени люспи
1 к.л. чесън на прах
1 к.л. червен пипер
Продуктите за пастата се разбъркват хубаво, а тези за панировката се смесват добре.
Тиквичките се нарязват пръстчета и се потапят в пастата,
после в панировката, която трябва да полепне хубаво.
Подреждат се на един ред едно до друго в намазнена тава и се
поливат със струйка зехтин.
Пекат се в предварително загрята фурна 200 -220 °С за около 30-40 мин.
до омекване на тиквичките според вкуса.
Рецептата е на Дианка за панирани тиквички на фурна с малки изменения при мен.
Направих двойна доза. Едната тава тиквички, която изпекох, полях със зехтин, а другата - не. Тези тиквички, които не полях, станаха по-хрупкави.
Благодаря, Илианка
ОтговорИзтриванеи да ви е сладко!
Поздрави и много усмивки, Диана