сряда, 4 май 2011 г.

Полумесеци



Продукти:






5 бр. яйца
150 г захар
150 мл олио
200 г брашно
1 ванилия
кората на 1 лимон - настъргана на ситно
50 г нарязани (едро смлени) орехи
10 г бакпулвер
пудра захар за поръсване

Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавят се постепенно олиото, брашното с бакпулвера, ванилията и лимоновата кора. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка. Отгоре равномерно се наръсват орехите.
Пече се в предварително загрята умерена фурна.
Готовата платка се вади върху хартия за печене или фолио. Наръсва се обилно с пудра захар и се оставя да изстине.
След това, с помощта на чаша, се изрязват полумесеците.

Източник: Роси

10 коментара:

  1. Илианка, един много вкусен сладкиш от детството ми :)
    Благодаря ти, че ми го припомни!!

    ОтговорИзтриване
  2. И на моето също! Мама ги правеше! Не знам защо им казваха " Офицерско копче" при положение че " Полумесеци " е по-подходящо. :)))
    Илиана изглеждат точно както си ги спомням - апетитно!
    Поздрави и весели празници ! Миро :)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз съм ги правила, много са пухкави и приятни!Поздрави и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубави и пухкави тия полумесеци Илианка. Весели празници ти желая.

    ОтговорИзтриване
  5. Чудни са станали!
    А къде са бонбоннките :))

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни са, и не звучат трудно. Ще ги изпробвам. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Илианка, припомни ми детството с тези полумесеци - много хубав десерт, бях забравила за тях.Ще си ги направя в най-скоро време!

    ОтговорИзтриване
  8. и на баба е такава рецептата!

    ОтговорИзтриване
  9. Явно на всички са спомен от детството :) И са точно такива, каквито ги помня - пухкави и вкусни :)
    Поздрави на всички!

    ОтговорИзтриване
  10. tova e nai-gotiniq sladki6 i lesen men su6to me vurna godini nazad daje az sum si gi pravili moje i bez orehi pak stavat :)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...