неделя, 17 януари 2010 г.

Винен кебап



Продукти:
700г свинско месо
5-6 с.л. олио
2 глави лук
1 морков
1/2 ч.ч. настъргани домати
200 мл червено вино
2 ч.л. червен пипер
3-4 дафинови листа
5 зърна бахар
4 с.л. брашно
черен пипер, чубрица, сол на вкус
Месото се нарязва на парченца. Нагрява се мазнината и в нея се изсипва месото. Посолява се и се задушава до изпаряването на водата и избистряне на мазнината, която остава. Прибавят се нарязаните лук и моркови. Оставя се да се задушат зеленчуците и се прибавя червеният пипер. Залива се с виното. Долива се топла вода-да покрие месото. Прибавят се дафиновите листа и бахарът. Оставя се да ври, докато месото се свари. Слагат се доматите, черният пипер и чубрицата. Когато доматите са сварени, се прибавя размитото във вода брашно. След като заври, ястието се отмесва от огъня. Сервира се със сварен ориз или пухкаво картофено пюре.

4 коментара:

di_ani каза...

Илианка,
много апетитен и
убедена съм - вкусен кебап.
Поздрав, успешна нова седмица
и подарък Усмивка, Диана

Iliana каза...

Благодаря, Дианче!
Целувки!!!

Daria каза...

Много апепитно!Поздравления!

Маги каза...

наистина много апетитно. Това е една от любимите ми рецепти. От кога врънкам мъжа да си сгитвим, а той грах. Ама ще го изненадам аз някой ден! ;) Поздрави