Днес дъщеря ме реши, че много й се хапват точно такива хапки. Вече съм публикува-ла рецептата, по която приготвям пилешки хапки тук, но те са без сусам. Приготвих тези, като използвах основната рецепта, която смятам за изключително лесна за изпълнение, защото всичко се обърква заедно и не е нужно да си цапаме ръцете, като топим хапките в яйца и галета :) Направих малка промяна и ето какво се получи:
Продукти:
500 г пилешко филе
4 с.л. соев сос
3 с.л. лимонов сок
сол на вкус
3 с.л. лимонов сок
сол на вкус
3 с.л. олио
1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1/2 к.ч. сусам
Месото се нарязва на хапки и се маринова със соевия сос, лимоновия сок, олиото и солта за поне 2 часа.
Брашното се сипва при вече маринованото месо и се разбърква добре - всяка хапка трябва добре да се оваля в брашно. Оставя се за десетина минути. Яйцето се разбива лко с тел и се изсипва при хапките. Разбърква се хубаво. След това се изсипва и сусамът - трябва да залепне добре по хапките. Пържат се в нагорещена мазнина. Отцеждат се върху салфетка.
Хапките стават сочни и вкусни и изпиват много бира или вино :)
Илианка, изглеждат великолепно!
ОтговорИзтриванеИ са много вкусни :)
ОтговорИзтриванеИзловена си :)
ОтговорИзтриванеВместо да четеш хапваш пилешки хапки, а ;) Че и със сусам!
Много вкусно изглеждат!
Срам! Не стига, че готвя, ами ям, пък и пиша на всичкото отгоре... А, забравих, даже и снимка успях да направя...
ОтговорИзтриванеНаистина лесни и бързи!
ОтговорИзтриванеА и вкусни...
Весели празници,Илианка!
Краси
Скъпа, Илианка, прости и простено да ти е. Весел празник:))
ОтговорИзтриванеСкъпа приятелко,
ОтговорИзтриванеПрости ми,ако съм казала някоя на криво,ако неволно съм те нагрубила и обидила и простено да ти е!
Честита Сирница!
Честит Трифон Зарезан!
Бъди всеки ден обичана и желана, обичай и ти!
Хубав празник!
Знам, че си на изпити, но всички пожелания са в сила когато ги прочетеш :) и се надявам да си взела успешно всички!
Супер! Точно като за начинаещи като мен! :)
ОтговорИзтриване