сряда, 6 януари 2010 г.

Супа топчета със зелева чорба



Продукти:

300 г кайма
1 к.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
около 1 литър зелева чорба(на вкус)
1 кубче телешки бульон
1 яйце
3 с.л. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
чубрица и черен пипер на вкус


Лукът и морковът се нарязват и се слагат да се варят в 1 литър вода. През това време се приготвят топчетата от каймата и половината почистен и измит ориз. След като водата е завряла, се прибавят топчетата и кубчето бульон. Когато топчетата са почти готови, се слага останалият ориз. А вместо ориз, можете да добавите фиде по желание. След увиране на всички продукти, се изсипва зелевата чорба. Налива се първо половината и се опитва (количеството на използваният зелев сок зависи от това колко е солен и кисел). След това се долива по малко докато постигнете вашият вкус. Ако сте сложили повече, долейте вода, за да регулирате. Прибавят се подправките и супата се оставя да се досвари за около десетина минути. Брашното се размива в малко вода и се смесва с киселото мляко. Изсипва се в супата и се оставя само да заври. Отстранява се от огъня и се оставя да изстине малко. Яйцето се разбива и супата се застройва с него.

7 коментара:

  1. Илианче, много интересно съчетание! Аз отдавна се каня да пробвам кисело зеле на супа, ама все не се престрашавам и така както сме направили толова много тази година, май да се хвана да я опитам тази супа. И без това моите са големи почитатели на супа топчета ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, пробвай :)

    На нас много ни допадна. Ако искаш погледни и куркудената чорба. Някои режат и малко зеле в нея, но аз не съм правила по този начин. Само съм чувала...

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно решение за приготвяне на супата със зелева чорба, Илиана!Следващия път така ще я направя!Благодаря ти!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Нуше, чакам отзиви.
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятна вкусотия!Правихме и кюфтета,всичко е много лесно за приготвяне и много вкусно!Целувки!

    ОтговорИзтриване
  6. Супер идея, днес я видях и сега вече е в тенджерата подозирам, че ще си хапна славно след малко :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...