Продукти:
1 1/8ч.ч. топла вода
1ч.л.сол
1с.л.зехтин/олио
1 1/2ч.л.захар
3ч.ч.брашно
1 1/2ч.л.суха мая (аз използвах 1/2 кубче прясна мая)
1ч.ч. = 240мл
Маята се разтваря в топлата вода. В брашното се прави кладенче и се слагат останалите продукти. Изсипва се маята. Меси се меко тесто. Ако е нужно, се добавя още малко брашно. Оставя се да втаса. След това тестото се слага на набрашнен плот и се раздаля на осем части, които се оформят като топчета. Всяка топка се разточва на кръг с диаметър17-18 сантиметра.Разточените кръгове се оставят 30 минути да починат. Печката се загрява на 260 градуса. Слагат се 2 или 3 питки направо на скарата на печката. Пекат се 4-5 минути (надуват се като балон) или докато отгоре стане леко кафяво. След като се извадят питките от фурната веднага се завиват във влажна хавлия за да омекнат.
Привет Илиана,
ОтговорИзтриванемного оргинално и не се съмнявам вкусно. Така питките могат да се напълнят според вкуса на всеки. Ще опитам обезателно това е по мой вкус..
поздрави от мен Сиран
Страхотни "джобове",Илианка:)Отдавна искам рецепта за тях и ето:ти ме зарадва:)поздравления:)
ОтговорИзтриванеИлиана радвам се че питките са ти харесали.
ОтговорИзтриванеБлагодарностите са изцяло за
ОтговорИзтриванеПетя, защото тя сподели рецептата с нас :)
Благодаря, Петя!
Или, благодаря за хубавата рецепта. Получиха се страхотни от първия път.
ОтговорИзтриване