четвъртък, 13 юли 2017 г.

Тортила хапки


Ако ви предстои парти или просто ще посрещате гости, можете да си направите вкусни хапки у дома, без да хабите много усилия. Тези хапки са приготвени с готови тортили, което много облекчава приготовлението. Иначе са много вкусни и свежи, но трябва да изчакате докато престояват притиснати под нещо тежко няколко часа.
По щастлива случайност, когато пазарувах за тях, в Лидл имаше тортили със сушени домати и със спанак, което само беше в плюс, защото направих различни цветове. Но иначе спокойно можете да използвате и обикновени или само едноцветни тортили.

Продукти:

тортили

За крема (за 3 броя):
250 г крема сирене
50 г сирене
настъргана кора от 1 лимон
1 зелена чушка
1 малка червена чушка
1/2 ч.ч. заквасена сметана
4-5 клонки копър
сол - ако е нужно

допълнително: по ваш избор  - шунка, пушено филе, някакъв салам тип луканков, сирене на слайсове, може и пушена сьомга, а биха се получили много хубави дори и с гриловани тиквички и патладжани

краве масло за намазване

Чушките се нарязват на много ситни кубчета. Копърът се реже също на ситно. Сиренето се настъргва.  Всички продукти за крема се смесват и се разбърква много хубаво.


Взима се една тортила и се маже с крем. Отгоре се подрежда например пушено филе. Следващата тортила леко се намазва с масло и се поставя с намазаната страна върху филето.

Отгоре се маже отново с крем. Слага се месо, шунка, сирене или каквото сте преценили - може да сложите един ред шунка, един сирене. Отново се намазва тортила с масло и се обръща с маслото надолу върху последния ред.
Поставят се върху подходящи дъски, покриват се с найлоново фолио и се затискат с нещо тежко - например книги или дъски. Прибират се в хладилника по този начин за около 4 часа.


След като се извадят, се махва фолиото и с остър нож се разрязват на квадратчета.



5 коментара:

  1. И щеше да пропуснеш да качиш тези апетитни хапки, а :) Никога не съм обръщала внимание, че има разноцветни тортили, но ще се възползвам от това.
    Много са апетитни!

    ОтговорИзтриване
  2. Или,
    много интересни и лесни за приготвяне хапки.Подходящи точно за летния сезон,за пикник и за излет сред природата.Ще се възползвам от пердложението ти.Скоро ще ги направя за гости.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
  3. Много практична идейка, Или! Със сигурност ще ми хареса! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Че защо съм го пропуснала това аз:))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...