И замириса на бабини гозби и спомени

 

Едни от най-милите ни детски спомени са тези, свързани с гозбите на баба. Забелязвам, че напоследък не само аз, а и много други хора са се затъжили за ястията от нашето детство, които с такава любов са ни приготвяли нашите баби. Често се случва да се търсят рецептите на бабите ни, които ние не сме запомнили, а в спомените ни е останал само един чудесен вкус. Дали защото сме били деца, дали защото сме живели в други времена, дали защото в един момент човек се чувства много защитен в уюта на детството... Не знам каква е причината, а може би всичко това са причини, които ни карат да искаме да намерим рецептите, които са ни готвили нашите баби. Жалко е, че когато сме имали възможността да черпим знание с пълна сила от извора, не сме си давали сметка, че един ден ще ни бъде важно. Но... явно това е животът.
С тая предистория всъщност искам да кажа друго :)

С голямо вълнение искам да споделя с вас, че  получих покана от един от много любимите ми български автори Ивинела Самуилова да се включа като кулинарен редактор на един прекрасен сборник с рецепти от нашите баби. Повечето от вас знаят моето отношение към българската кухня, към кулинарното ни наследство и към опазването на нашите традиции. Затова приех поканата с отворено сърце и с голяма любов се включих в това предизвикателство.

В книгата ще откриете автентични готварски рецепти от нашите баби и съкровени истории за тях. Те ще ви пренесат в уюта на бабиния дом в градове, села и махали, а споделените истории ще ви затрогнат. Ще възкресите собствените си спомени за неустоимите вкус и ухание на любимите бабини гозби.
Благодаря на Иви за доверието и на ИК Хермес за прекрасната работа! За мен е чест!
Книгата  можете да поръчате тук  https://ikhermes.bg/i-zamirisa-na-babini-gozbi-i-spomeni.html

Ще се радвам да ви хареса и да ви пренесе в един друг свят, който за мен лично е безценен. Има хубави български рецепти, някои от тях по-познати, други съвсем непознати за мен и прекрасни и затрогващи спомени.

Ще се радвам да споделите и вие рецепти на вашите баби, а защо не и хубави спомени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...