петък, 15 септември 2017 г.

Бързи пилешки кюфтенца


Тези кюфтенца от пилешко месо наистина се правят по бързата процедура, а резултатът е доста добър и удовлетвори капризите вкъщи :) Подходящи са за както за консумация  с гарнитура, така и за приготвяне на сандвичи. Вкусни са топли, но не пречи да се хапват и поизстинали. Ако останат :)

Продукти:

400 г пилешко филе
3 яйца
1/2 връзка магданоз
1 к.ч. брашно
1 к.ч. кисело мляко
1 к.л. куркума
сол и черен пипер на вкус

* Кафената чашка е с вместимост 80 мл

Пилешкото филе се нарязва на ситни кубчета и се поставя в купа. Към него се прибавят яйцата, млякото, брашното, подправките и ситно нарязания магданоз. Разбърква се много хубаво. Трябва да се получи гъста смес, от която да изсипвате с лъжица в тигана.
Ако сместа ви се вижда много рядка, може да добавите още лъжица-две брашно. Зависи от размера на яйцата, които ще ползвате. Ако са по-големи, е възможно да остане рядка.
В тиган се загрява малко мазнина и се изсипва по около 1 1/2 с.л. от приготвената смес, която се оформя на кръгче. Пържи се до готовност от двете страни. Пържете кюфтенцата на умерен огън, а не на много силен, за да не прегорят. Трябва да останат златисти.

Това е. Нищо работа. Има-няма 20-30 минути :)


2 коментара:

  1. Или,
    преди години моята баба правеше често пилешка кайма от петел.А от нея задължително кюфтета.Днес използваме идеята на баща и / моят прадядо / и правим каймата от по - възрастни петли.Тяхното месо при консумация е по - твърдо, а кюфтетата са чудесни.Така,че можеш и кайма да правиш, ние от такава кайма правим и мусака.Чудесен е и твоят вариант за кюфтенца.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, и аз много често обръщам месо от домашни петли и кокошки в кайма. Използвам си я по нормален начин за всичко, което обикновено правя с кайма и е много хубава :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...