четвъртък, 17 август 2017 г.

Печени патладжани със сирене



Няколко поредни рецепти с патладжани се случи да публикувам в блога напоследък. Да не си помислите, че само с това се храним :) Не, но постоянно искам да приготвям нещо с патладжани и то все се оказва много вкусно, така че застава на опашка да му напиша рецептата и тук.
Тази рецепта за патладжани със сирене Катето Евро показа в Черешката на тортата преди време, а Мариана показа в нейно изпълнение в нашата група във Фейсбук Готви, обичай, усмихни се скоро. Само като я видях, реших, че това ще бъде една от моите рецепти с патладжани и ето я и нея.
Тъй като никъде не намерих точния начин на приготвяне на рецептата, а само изброени продукти, ще ви кажа как точно я направих аз.

Продукти:

2 патладжана
4-5 скилидки чесън (може и повече - въпрос на вкус)
1/2 връзка магданоз
5 с. л. зехтин или олио
около 200 г  сирене

аз добавих и 1 с.л. балсамов оцет

Патладжаните се набождат с дървено шишче и се изпичат в загрята фурна цели - докато омекнат добре. Не пропускайте да ги продупчите, преди да ги сложите във фурната, защото може да гръмнат :) личен опит :) Докато се пекат, чесънът се пресова, посолява се малко и към него се добавят 2 с.л. от зехтина. Разбърква се много хубаво с лъжица. Добавя се останалия зехтин, оцетът (по желание) и ситно нарязания магданоз.

Патладжаните се изваждат от фурната и се обелват докато са още доста топли. С помощта на вилица или нож се разкъсват по дължина и отгоре се намазват с чесновата смес, докато са още топли.



Поръсват се с натрошеното сирене. Това е. Приготвят се много лесно, а са толкова вкусни. Може да се консумират като салата, предястие, а защо не и като основно през лятото.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...