сряда, 29 юли 2015 г.

Сладкиш с крема сирене и нектарини


Направих този прекрасен сладкиш, след като видях невероятните снимки на Нели по прекрасната рецепта на Танита. Тя го е приготвила със сини сливи, но сладкишът с крема сирене може да се направи с различни плодове. Аз имах нектарини и при мен се получи това :)

Продукти:

за тестото: 

3 яйца
135 г меко масло
3/4 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
200 г брашно
1 препълнена ч.л. бакпулвер


за крем сместа:

1 яйце 
220гр.  крема сирене или безсолна извара ( аз използвах крема сирене, смесено с малко маскарпоне)
ванилия
3 с.л. пудра захар

300 - 400 г нектарини, нарязани на парченца

В една купа се разбива сиренето, яйцето, ванилията и пудрата захар. В друга купа се разбива маслото със захарта. Добавят се яйцата едно по едно, канелата и смесеното с бакпулвер брашно. Разбива се. 
Подходяща форма (с диаметър 23 см)  се застила с хартия за печене. Намяслява се леко и се изсипва половината тесто. Върху него с лъжица се слага 2/3 от крема сиренето. Подреждат се половината от плодовете. После отново с лъжица се слага на разхвърляни купчинки останалото крема сирене и останалото тесто. Подреждат се останалите плодове.
Сладкишът с крема сирене и нектарини се пече в загрята на 180 градуса фурна. Проверява се с дървен шиш или клечка за зъби за готовност. Оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар. 




3 коментара:

  1. Сигурна съм, че е чудесен, Ил!
    Правила съм на Нелка, а и обичам
    сладкиши със сирене крема!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз съм му фенка! Голяма!
    Тия дни и аз правих с нектарини.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. О, прекрасен е, Ил. Аз съм го правила с всякакви плодове -включително и от компот.Резултатът винаги е страхотен! Поздрав най-сърдечен!

    ОтговорИзтриване