Млечната баница е много вкусен и популярен десерт от българската кухня, но може да си хапнете от нея и за закуска.
Днес ще ви предложа една малко по-различна рецепта за млечна баница с грис, която достойно може да конкурира обикновената.
Продукти:
1 пакет домашна юфка
1 л прясно мляко
1 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. захар
1 к. ч. грис
60 г краве масло
8 яйца
ванилия
Млякото се смесва с водата и се кипва с маслото и захарта. Отмества се от огъня и при непрекъснато бъркане по малко се добавя грисът. Връща се на котлона да заври пак при непрекъснато бъркане. Оставя се да се охлади. Яйцата се разбиват и се добавят към леко охладената смес. Слага се ванилията.
Тавата за печене се намазва с краве масло и в нея се слага пласт юфка, пласт крем и така на два пъти. Добре е отгоре да се завърши с крем.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Изважда се и се оставя да се охлади. Поръсва се с пудра захар.
Не съм приготвяла такава баница, но е много интересна като идея.Чудесно изглежда от снимките.
ОтговорИзтриванеПоздрави и весело лято !
По принцип много обичам домашна юфка-още в детски години се точеше в къщи.Но и такава баница би ми харесала-изглежда толкова вкусна...
ОтговорИзтриванеМного интересна идея и много вкусна визия.
ОтговорИзтриванеЩе опитам задължително!
Поздрави, Илианка!
Звучи вкусно, Илианка!
ОтговорИзтриване