неделя, 26 юли 2015 г.

Млечна баница с грис


Млечната баница е много вкусен и популярен десерт от българската кухня, но може да си хапнете от нея и за закуска. 
Днес ще ви предложа една малко по-различна рецепта за млечна баница с грис, която достойно може да конкурира обикновената.
Продукти:

1 пакет домашна юфка
1 л прясно мляко
1 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. захар
1 к. ч. грис
60 г краве масло
8 яйца
ванилия
Млякото се смесва с водата и се кипва с маслото и захарта. Отмества се от огъня и при непрекъснато бъркане по малко се добавя грисът. Връща се на котлона да заври пак при непрекъснато бъркане. Оставя се да се охлади. Яйцата се разбиват и се добавят към леко охладената смес.  Слага се ванилията. 
Тавата за печене се намазва с краве масло и в нея се слага пласт юфка, пласт крем и така на два пъти. Добре е отгоре да се завърши с крем. 
Пече се в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Изважда се и се оставя да се охлади. Поръсва се с пудра захар.


4 коментара:

  1. Не съм приготвяла такава баница, но е много интересна като идея.Чудесно изглежда от снимките.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
  2. По принцип много обичам домашна юфка-още в детски години се точеше в къщи.Но и такава баница би ми харесала-изглежда толкова вкусна...

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересна идея и много вкусна визия.
    Ще опитам задължително!
    Поздрави, Илианка!

    ОтговорИзтриване