вторник, 5 август 2014 г.

Пълнена пъстърва с миди


Преди време четох една книга, в която на плажа готвиха риба и я напълниха с миди. Този момент се запечата трайно в съзнанието ми и днешната рецепта е плод точно на тази идея.
Първоначално бях решила да пълня лаврак, но после ми хрумна, че може би ще се получи добре да вдъхна на сладководна риба морски аромат.
Така и стана. Мидите приготвих  по тази фантастична рецепта.

После почистих и измих пъстървата - около 1 килограм. Подсуших на кухненска салфетка и подправих със сол, черен пипер и сока от 1 лимон. Оставих да поеме подправките за час в хладилник и през това време си приготвих мидите. Напълних пъстървите, сложих ги в тава, застлана с хартия за печене, нарязах един домат и един лимон отгоре, поръсих с малко зехтин, нарязан чесън и пресен риган и сложих да се изпекат в загрята фурна на 170*.

Толкова просто, а тооолкова вкусно.

Налейте си чаша изстудено бяло вино и се насладете на прекрасния вкус!

5 коментара:

  1. Защо пък не..Много оригинално и предполагам вкусно...и с чаша бяло винце....ех...и да е до морето....

    ОтговорИзтриване
  2. ааауу сега пък мидите в пъстървата.
    Искам и аз :) миидииии. Харесах си рецептата на мидите ти :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз туй го коментирах вече, ама да си кажа и сега- заинтригувана съм от това съчетание и ако намеря читави миди по нашите ширини, ще пробвам. поздрав, Илианка!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна рецепта. Как си комбинирала два любими продукта!
    Благодаря за рецептата. Няма да пропусна да я приготвя.
    Хубава вечер.

    ОтговорИзтриване
  5. Мъхче, Ели, ще чакам да се похвалите :)
    Поздрави и прегръдки :)

    ОтговорИзтриване