Първоначално бях решила да пълня лаврак, но после ми хрумна, че може би ще се получи добре да вдъхна на сладководна риба морски аромат.
Така и стана. Мидите приготвих по тази фантастична рецепта.
После почистих и измих пъстървата - около 1 килограм. Подсуших на кухненска салфетка и подправих със сол, черен пипер и сока от 1 лимон. Оставих да поеме подправките за час в хладилник и през това време си приготвих мидите. Напълних пъстървите, сложих ги в тава, застлана с хартия за печене, нарязах един домат и един лимон отгоре, поръсих с малко зехтин, нарязан чесън и пресен риган и сложих да се изпекат в загрята фурна на 170*.
Толкова просто, а тооолкова вкусно.
Налейте си чаша изстудено бяло вино и се насладете на прекрасния вкус!
Защо пък не..Много оригинално и предполагам вкусно...и с чаша бяло винце....ех...и да е до морето....
ОтговорИзтриванеааауу сега пък мидите в пъстървата.
ОтговорИзтриванеИскам и аз :) миидииии. Харесах си рецептата на мидите ти :)
Аз туй го коментирах вече, ама да си кажа и сега- заинтригувана съм от това съчетание и ако намеря читави миди по нашите ширини, ще пробвам. поздрав, Илианка!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта. Как си комбинирала два любими продукта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата. Няма да пропусна да я приготвя.
Хубава вечер.
Мъхче, Ели, ще чакам да се похвалите :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки :)