Скоро получих малко миди ядки от брат ми, който живее във Варна и се чудих как да ги приготвя. Питах приятели във Фейсбук, които ми предложиха много рецепти, но аз се спрях на предложението на Ванката. Всъщност, той ми препоръча тази рецепта на Гответе с мен.
Като я видях, всички останали предложения отидоха на заден план. И трябва да ви кажа, че се получи уникално вкусна комбинация. Ако гледате скептично на това съчетание на продукти, уверявам ви, недейте. Просто трябва да опитате. Наистина е пиршество за сетива. Много, много вкусно!!!
Мидите приготвени така са уникални. Друг е въпросът, че аз реших да пробвам още нещо с тях и ако се е получило, ще споделя съвсем скоро.
Но сега да се съсредоточим върху тази рецепта. Моите миди бяха малко повече от тези в основната рецепта. Затова ще напиша как ги направих аз.
Продукти:
300 г замразени миди - ядки
130 г пушен бекон
2 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
1 с.л. краве масло
сол
черен пипер
Мидите се размразяват и се подсушават. Беконът се нарязва на лентички - моите са по-тънки, защото обичам да е добре препечен. Маслото и зехтинът се загряват в тиган и към тях се прибавя беконът. Пържи се 4-5 минути и се добавят мидите и чесънът. Разбърква се и се готви още десетина минути. Подправя се със сол и черен пипер.
Това е. Много бързо и невероятно вкусно!
Остава само да си налеете чаша хубаво бяло вино и да хапнете с наслада.
И не забравяйте, храната е по-вкусна, когато е споделена с близки или приятели :)
Като я видях, всички останали предложения отидоха на заден план. И трябва да ви кажа, че се получи уникално вкусна комбинация. Ако гледате скептично на това съчетание на продукти, уверявам ви, недейте. Просто трябва да опитате. Наистина е пиршество за сетива. Много, много вкусно!!!
Мидите приготвени така са уникални. Друг е въпросът, че аз реших да пробвам още нещо с тях и ако се е получило, ще споделя съвсем скоро.
Но сега да се съсредоточим върху тази рецепта. Моите миди бяха малко повече от тези в основната рецепта. Затова ще напиша как ги направих аз.
Продукти:
300 г замразени миди - ядки
130 г пушен бекон
2 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
1 с.л. краве масло
сол
черен пипер
Мидите се размразяват и се подсушават. Беконът се нарязва на лентички - моите са по-тънки, защото обичам да е добре препечен. Маслото и зехтинът се загряват в тиган и към тях се прибавя беконът. Пържи се 4-5 минути и се добавят мидите и чесънът. Разбърква се и се готви още десетина минути. Подправя се със сол и черен пипер.
Това е. Много бързо и невероятно вкусно!
Остава само да си налеете чаша хубаво бяло вино и да хапнете с наслада.
И не забравяйте, храната е по-вкусна, когато е споделена с близки или приятели :)
И твоите миди са много изкушаващи, Илианка! Чудесна рецепта си избрала, усещам ароматът им чак тук! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасен уикенд от мен!
Да, много добре изглеждат. Доста бяло вино или бира ще отнесат. :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ванка!
ОтговорИзтриванеПоздрави и на теб, Ирме :)
Отвсякъде съблазняваш с тези миди:))) тъкмо мернах другото ти предложение и ти ново изкушение:))) Ще ги пробвам, сигурно ще ни харесат, изглеждат наистина вкусно. Поздрави!
ОтговорИзтриванеАко не е разграбено всичко, веднага ще си бодна едничка... Чудесно ястие, Иле! :)
ОтговорИзтриванеЧудни! Гледам и се облизвам.
ОтговорИзтриванеКакто имам замразени миди, в най-скоро време ще приложа рецептата.