понеделник, 24 февруари 2014 г.

Салата от зелен боб с печен чесън



Продукти:

450 г зелен боб (замразен)
1 домат
1 голяма глава чесън
1 с.л. горчица
4 с.л. олио
2 с.л. лимонов сок
1/2 ч.ч. счукани орехи
сол
черен пипер

Чесънът се почиства от брадата и се изрязва по този начин отгоре. Поставя се върху лист фолио, полива се с малко зехтин и се посолява. Увива се във фолиото и се слага в загрята на 200* фурна за около 40 минути, докато стане много мек. Най-добре би било да го изпечете, докато печете още нещо във фурната.  Зеленият боб се сварява във вряща посолена вода. Изсипва се в гевгир и се измива бързо със студена вода. Изцежда се. Чесънът се обелва или по-скоро изстисква от обвивката, слага се в купа  и се намачква. Добавят се горчицата, олиото, лимоновият сок, счуканите орехи и малко сол. Всичко се разбърква много хубаво. В купа се изсипва изцеденият боб и се залива с чесновата смес. Добавя се доматът, изчистен от семената и нарязан на кубчета.  Слага се черен пипер на вкус и всичко внимателно се разбърква. Оставя се да престои 30 минути преди консумация.

5 коментара:

  1. Илианка, много апетитно изглежда тази салатка и сигурно много ще подхожда на една чашка с домашна ракийка ;)Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Свежа и вкусна салата!
    Приятна вечер, Илияна!

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусна салатка и разнообразие за постните дни, момичета. Със сигурност върви с ракийка :)

    ОтговорИзтриване
  4. "този начин" не съществува вече, съдържанието е изтрито. Като поствате стари материали бъдете така добри да са "окомплектовани"

    ОтговорИзтриване
  5. Дори и снимки от блога изчезват. Не можем да следим постоянно навсякъде.
    Добавила съм нов линк горе.
    Благодаря Ви за коментара.
    Пожелавам прекрасен ден и на Вас!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...