Обичам тези кюфтенца от много отдавна. Харесах ги още първия път, когато ги видях преди мноооого време при Дианка. И разбира се веднага ги направих. После станаха любими на всички ни и често присъстват на масата у нас.
Продукти:
400 гр. телешка или смес кайма (с телешка на мен повече ми харесват)
1 / 2 малка глава лук
1 / 2 чаша много фино надробено Фета сирене
2 скилидки чесън счукани
1 голямо яйце
1 с.л. зехтин
1 с.л. сух риган
3-4 ч.л. червено вино или оцет
1/4 ч.л. черен пипер
1 / 2 малка глава лук
1 / 2 чаша много фино надробено Фета сирене
2 скилидки чесън счукани
1 голямо яйце
1 с.л. зехтин
1 с.л. сух риган
3-4 ч.л. червено вино или оцет
1/4 ч.л. черен пипер
сол на вкус
Фурната се загрява на 200*.
Сместа за кюфтенцата се омесва добре, оформят се малки топчици, които се поставят върху хартия за печене в тава. Поръсват се леко със зехтин и се пекат до готовност.
Ако изтече сок по време на печенето, може да го изцедите и да продължите да печете.
Всъщност се правят много бързо и много лесно. Правила съм ги и във вариант без лук, само с чесън. Прекрасни са и така.
Илианче, така апетитно си ги поднесла, че изкушаваш човек да ги направи!
ОтговорИзтриванеХубави и слънчеви почивни дни!
Илианка, много се радвам, че са ви допаднали. Има различни варианти, твоите изглеждат много апетитно, а и са така красиво поднесени.
ОтговорИзтриванеХаресах и идеята ти за пилешка супа.
Благодаря ти, сърдечни поздрави и хубави почивни дни, Диана
Страхотни! Промених ги, защото готвя каквото имам, но пак са божествени! Вместо чесън/нямам сега/ нарязах ситно малка зелена люта чушчица. Вместо риган - сух копър...Добавих малко топено сиренце... Идеята е страхотна! Благодаря!
ОтговорИзтриване