Продукти:
500 г свинско месо
3-4 големи глави лук
3 големи моркова
300 г гъби
2 пресни чушки
1 по-малък патладжан
1 по-малък патладжан
1 тиквичка
2 с.л. мед
3 с.л. олио
соев сос
1 к.ч. бяло вино
черен пипер
Месото се реже на хапки и и се маринова с меда, олиото, 4 с.л. соев сос и 1/2ч.л. сол. Оставя се да престои няколко часа. Лукът се реже на полумесеци, а останалите зеленчуци както ви харесва, на не много едри парчета. Патладжанът е добре да се нареже предварително и да престои поне един час във вода със сол. Преди да го използвате, го подсушете. Сух тиган се загрява и в него се слага свинското месо. Готви се до готовност. Изважда се от тигана и в него се сипват 3-4 с.л. олио. Мазнината се загрява и се изсипват лукът и морковите. Пържат се около 3-4 минути и към тях се добавят чушките. Бърка се и се готви още около две минути на силен огън. Изваждат се от тигана и на тяхно място се слагат тиквичките за 2-3 минути. А след като се извадят в тигана отиват гъбите и после патладжаните. Накрая месото и зеленчуците се връщат в тигана и се добавя бялото вино. Когато то изври се прибавя още соев сос. Аз подправям само с черен пипер.
По желание може да се добави и една малка заквасена сметана, след като изври виното. А също така можете да добавите кубчета сирене накрая. Подхожда си:)
Понякога, след като добавя виното, прибавям и 1 с.л. доматено пюре и допичам за кратко във фурната.
Понякога, след като добавя виното, прибавям и 1 с.л. доматено пюре и допичам за кратко във фурната.
Много апетитно!
ОтговорИзтриванеДа подам ли една чинийка :)
Ама ти още ли чакаш???
ОтговорИзтриванеАх, Ил, може ли аз да пристигна с чинийката? Страшно вкусно ми изглежда! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКато гледам преди мен колко чинийки подадени...
ОтговорИзтриванеНаправо си бодвам от тигана :)
Хубав уикенд!
От тигана ще ти е по-вкусно, Дани :)
ОтговорИзтриванеВзимай, Кате, колкото искаш :)
Ммм, чак усетих аромата и вкуса! Чудесно предложение, вкусно, апетитно и идеално за идващите есенни дни! Поздрави :)
ОтговорИзтриванеЗдавей, Илиана! Отскоро посещавам това вкусно място. Снощи приготвях тези хапки, но ги направих като шишчета. Станаха божествени. Наред е новата ти пита. Благодаря ти за вкусните идеи.
ОтговорИзтриванеЗдравей Мария,
ОтговорИзтриванедобре си ми дошла :)
Благодаря ти за коментара :)
Ще се радвам много, ако ви е вкусно с мен!
Хубава неделя!