неделя, 1 септември 2013 г.

Сладкиш с праскови и шоколад

Продукти:

4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
75 г меко масло
7 с.л. олио
5 с.л. кисело мляко
2 1/2 ч.ч. брашно
2 ванилии
1 с.л. бакпулвер

2 с.л. какао

75 г шоколад
3 праскови

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се маслото и олиото и всичко много хубаво се разбива с миксер. Добавя се млякото и ванилията. Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя към сместа. Бърка се много добре. 2/3 от тестото се изсипва в намаслена и набрашнена тава или форма за печене. Към останалото тесто се прибавя какаото и се бърка докато стане еднородна смес. Половината от шоколада, нарязан на малки парченца се поръсва върху тестото. Отгоре се слагат обелените и нарязани на парченца праскови и върху тях се слага останалия шоколад. Сладкишът се покрива с какаовото тесто, което се разпределя върху прасковите и шоколада с лъжица. Не е нужно да се заглажда. Хубаво е да остане рошав отгоре и да се виждат парченца праскови и шоколад. Пече се в загрята на 170* фурна до готовност. Проверява се с дървен шиш.
Сервира се охладен, по желание с пудра захар.

7 коментара:

  1. Много нови и много хубави рецепти, Илианка - всички ми харесаха,
    ще се върна да разглеждам подробно,
    а сега поздрави и хубав септември, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Не само бих го приготвила, ами дотогава ще си открадна парченцето от снимката. Чуден сладкиш, Иле, чуден!
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесен и ароматен сладкиш!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесни идеи и рецепти.Ще се връщам още много пъти в този сайт.

    ОтговорИзтриване
  5. Радвам се, че Ви харесват :)
    Ще се радвам също, ако споделяте отзиви за нещо, ако го приготвите.

    ОтговорИзтриване
  6. Правя подобен сладкиш и наистина комбинацията праскови с шоколад е божествена. Ще опитам и твоя вариант,тъкмо имам няколко праскови и никой не ги уважава:)
    А тук можеш да видиш и моя вариант - http://ninfil.blogspot.com/2013/08/blog-post_21.html

    ОтговорИзтриване