Продукти:
3 бр. скумрии
1 глава чесън
половин връзка магданоз
100 мл бяло вино
сок от 1 лимон
зехтин
черен пипер
сол
домати
Скумрията се почиства, измива и разрязва на две по дължина. Посолява се и се залива със сока от лимона. Тавата, в която ще се пече се намазва със зехтин. В нея се поставя рибата. Поръсва се с черен пипер. Магданозът се нарязва на ситно и се счуква с чесъна и малко сол. Хубаво се поръсва върху рибата. В тавата се излива бялото вино. Рибата се полива с малко зехтин. Слага се да се пече в загрята фурна. Доматите се нарязват на кръгчета. След 20 минути печене рибата се изважда и върху нея се подреждат доматите. Мъничко се посоляват и ястието се връща във фурната за още около 15 минути.
3 бр. скумрии
1 глава чесън
половин връзка магданоз
100 мл бяло вино
сок от 1 лимон
зехтин
черен пипер
сол
домати
Скумрията се почиства, измива и разрязва на две по дължина. Посолява се и се залива със сока от лимона. Тавата, в която ще се пече се намазва със зехтин. В нея се поставя рибата. Поръсва се с черен пипер. Магданозът се нарязва на ситно и се счуква с чесъна и малко сол. Хубаво се поръсва върху рибата. В тавата се излива бялото вино. Рибата се полива с малко зехтин. Слага се да се пече в загрята фурна. Доматите се нарязват на кръгчета. След 20 минути печене рибата се изважда и върху нея се подреждат доматите. Мъничко се посоляват и ястието се връща във фурната за още около 15 минути.
Не съм я правила с бяло вино, звучи добре! Комплименти за начина на поднасяне! Поздрави и приятни почивни дни!
ОтговорИзтриванеЛесно и много вкусно!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Умирам си за тази рибка,мога да я сложа даже на първо място по любимост!
ОтговорИзтриванеПриготвила си я разкошно,много ми допада идеята за виното и доматките,благодаря,Илианка!
Хубав уикенд!
Радвам се, че ви допада това предложение, момичета. Вкъщи много се хареса точно заради доматите :)
ОтговорИзтриване