петък, 16 ноември 2012 г.

Скумрия на фурна

Продукти:

3 бр. скумрии
1 глава чесън
половин връзка магданоз
100 мл бяло вино
сок от 1 лимон
зехтин
черен пипер
сол
домати

Скумрията се почиства, измива и разрязва на две по дължина. Посолява се и се залива със сока от лимона. Тавата, в която ще се пече се намазва със зехтин. В нея се поставя рибата. Поръсва се с черен пипер. Магданозът се нарязва на ситно и се счуква с чесъна и малко сол. Хубаво се поръсва върху рибата. В тавата се излива бялото вино. Рибата се полива с малко зехтин. Слага се да се пече в загрята фурна. Доматите се нарязват на кръгчета. След 20 минути печене рибата се изважда и върху нея се подреждат доматите. Мъничко се посоляват и ястието се връща във фурната за още около 15 минути.

4 коментара:

  1. Не съм я правила с бяло вино, звучи добре! Комплименти за начина на поднасяне! Поздрави и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Лесно и много вкусно!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Умирам си за тази рибка,мога да я сложа даже на първо място по любимост!
    Приготвила си я разкошно,много ми допада идеята за виното и доматките,благодаря,Илианка!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се, че ви допада това предложение, момичета. Вкъщи много се хареса точно заради доматите :)

    ОтговорИзтриване