четвъртък, 28 юни 2012 г.

Салата с леща

Продукти:

150 г леща
300 г картофи
1 краставица
1 домат
1 глава чесън
1 чушка /може да използвате по половин червена и зелена/
сол на вкус
2 с.л. оцет
5 с.л. зехтин или олио


Лещата се сварява, като се внимава да не се превари. Картофите също се сваряват. Лещата се изцежда добре от водата. Картофите се обелват и нарязват на ситни кубчета. Доматите, краставиците и чушките също се нарязват на ситни кубчета. Отрязва се мъничко от горната част на главата чесън - така че скилидките да нямат връхчета... надявам се, че сте ме разбрали. Чесънът се слага в микровълновата за 20-30 секунди. Трябва да омекне. Внимание! Не слагайте чесъна в микровълновата, без да сте изрязали горната част, защото ще гръмне и ще ви изцапа печката :)
След като чесънът е готов, внимателно се изтисква от люспата и се смесва с оцета, зехтина и солта. Сместта се разбърква хубаво. Всички продукти се смесват. Разбърква се добре, поръсва се с магданоз и се оставя да отлежи в хладилника поне за един час.

2 коментара:

  1. Нетрадиционна рецепта, която ме изкушава да я опитам.
    Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Много свежо предложение, Илианка,
    харесах и идеята ти за фокача с газирана вода.
    Сърдечни поздрави и усмихнато лято, Диана

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...