вторник, 23 август 2011 г.

Понички с мармалад



Продукти:
2 яйца
2 с.л. краве масло на стайна температура
½ ч. ч. топло прясно мляко
2 с.л. захар
2 ванилии
щипка сол
20 г прясна мая
около 2 ч.ч. брашно
пудра захар

мармалад

Смесват се маслото, захарта, млякото, яйцата, ванилията и солта. Разбърква се добре. Прибавя се маята и отново се разбърква. Сместта се прибавя към брашното и се замесва тесто. Меси се, като ако е нужно, се добавя още брашно, докато стане меко, нелепнещо тесто. Оставя се да втаса. След като е втасало, тестото се разточва на кора с дебелина около 1 см. Изрязват се кръгчета, които се изпържват в силно загрята мазнина. Изваждат се върху салфетка да се отцедят и се пълнят с мармалад с помощта на шприц. Поръсват се с пудра захар и се хапват топли.

Това е. Много са вкусни. И се правят доста бързо.

23 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Илианка, прекрасни понички! Ужасно апетитни са! Много ги обичам, но ме е страх да си купувам от баничарниците. Сега ще мога да си направя сама, по твоята рецепта. :)) Благодаря!

    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Илианка, много хубави понички - много ги обичам такива напудрени:))).
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Таня, надявам се да ти харесат поне толкова, колкото и на мен :)
    Аелис, благодаря ти!

    Прекрасна вечер ви пожелавам, момичета!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно пухкави понички,браво на теб! Дано да ги улуча и аз като теб!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Вкусни и бързи-ето за това ще ги направя.Твоите изглеждат толкова апетитни.Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесни са,Илианче!
    Пухкави и топчести,страхотни!


    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Изглеждат невероятнооооооо! Ох, как ги обичам. Илианка, благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря на всички ви!
    Много се радвам, че ви допадна идеята :)

    Топли прегръдки за вас!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотни Понички!!! Смятам да ги опитам, но ме интересуват тези 2 с.л. масло - краве масло ли са или са олио? Поздравления!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотни понички, толкова апетитни изглеждат на снимките...ммм

    ОтговорИзтриване
  12. Краве масло се слага в тестото, да :)
    Благодаря ви за коментарите!

    ОтговорИзтриване
  13. Краве масло се слага в тестото, да :)
    Благодаря ви за коментарите!

    ОтговорИзтриване
  14. Обожавам понички! Спомям си как навремето ме хванаха, като се наредих за втора бройка (а се полагаше само по една) с нектар от кайсии :)) - голям срям :))

    Чудесни са, Илианка :)

    ОтговорИзтриване
  15. Федорка, как ме развесели :)
    Искаш две а? Вземи си от моите, а нектара от теб :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Илианче и аз като Инчето имам спомен как изяждах поничката около мармалада,ч крайчетата оставях!Мама все ме дебнеше,че аз бях слабичка ,а сестра ми пълничка,а аз всички остатъци на нея набутвах!
    Чудесно изглеждат твоите понички!Сега по твоята рецепта мога да си приготвя с мовече мармалад!
    Хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  17. ИЛИАНЧЕ, При мен те чака награда ,заповядай да си я получиш.
    ПОЗДРАВИ!
    http://zi4e57.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  18. Ах, ти, Кате :)) Такива номера ли си правила? А у нас все брат ми изяждаше и моят шоколад :(
    Зиче, благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  19. оле изглеждат прекрасно, ще си забъркам една доза няма да издържа браво браво браво

    ОтговорИзтриване
  20. Илианка, прекрасни понички. Изглеждат неустоимо пухкави, а и с пълнеж, много ги обичам...
    Чудесни са новите ти рецепти - харесах и пицата и сладкото от смокини.
    Поздрави и хубави септемврийски дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  21. Много вкусна рецепта, само като я гледам и вече почвам да се облизвам, ще се опитам и аз да постигна нещо такова, но най вече ще внимавам при..." След като е втасало, тестото се разточва на кора с дебелина около 1 см. Изрязват се кръгчета, които се изпържват в силно загрята мазнина. Изваждат се върху салфетка да се отцедят и се пълнят с мармалад с помощта на шприц. Поръсват се с пудра захар и се хапват топли..." особено това последното няма как да се обърка , хапването е толкова чакано, пък и топло всичко винаги е по вкусно.

    ОтговорИзтриване
  22. Може ли да се използва суха мая и колко, благодаря

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...