Такъв начин за рисунка в платката за руло видях преди време тук и много ме впечатли. Реших, че трябва задължително да пробвам, щом имам време и повод. Е, моят опит съвсем не стана красив като този, но все пак съм доволна. Като за пръв път се получи нещо. А кремът взех от Марианка. Докато го правех, бях убедена, че ще се получи нещо гадно. Един съвет – не го опитвайте преди да сте го довършили изцяло и охладили. Предполагам, че и на вас няма да хареса. Обаче в крайна сметка се получи много, много свежо кремче. Определено се хареса на всички. Но! Дозата е доста голяма. Ако мажете рулото и отгоре, ще бъде добре, обаче аз го оставих зарад шарките и ми остана половината крем. И така, ето как се приготвя:
Първо трябва да си приготвите сместта, с която се рисува.
Продукти:
1 белтък
20 г какао на прах
20 г брашно
30 г захар
30 г масло
Ако обаче не искате сместта да е кафява, вместо какаото слагате още 20 г брашно и добавяте малко боя накрая.
След това взимате един лист хартия с рисунката, която ви харесва. Отгоре поставяте лист хартия за печене. През него се виждат контурите, които искате да очертаете. Сипвате сместта в пош с тънък накрайник или в найлоново пликче, на което сте отрязали съвсем малка дупчица на едното ъгълче и започвате да рисувате. Аз така и нямах време да потърся по-добра рисунка. И ръката ми доста трепереше, докато очертавах. Но, справих се някак. След като нарисувате, взимате листа и го слагате във фризера.
За платката аз използвах моята си рецепта за руло.
6 яйца
6 с.л. захар
6 с.л. брашно
1 ванилия
Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват със захарта, а белтъците се бият на гъст сняг и се добавят към жълтъците. Прибавя се брашното и ванилията. Разбърква се много хубаво.
Листът хартия се изважда от фризера и се поставя на дъното на тавата, в която ще се пече платката. Отгоре се изсипва тесто. Изравнява се добре и се слага да се пече в предварително загрята фурна. Когато блатът стане златист, се изважда и докато е още горещ се обръща върху кърпа. Внимателно се махва хартията и с помощта на кърпата блатът се навива на руло. Оставя се така поне 10 минути. После се развива и се маже с крем. Намазаният блат се навива отново с помощта на кърпата.
Можете да използвате крем по желание, разбира се, но аз използвах този и съм много доволна от резултата. И не само аз.
Продукти:
300 гр. заквасена сметана
1 яйце
2 с.л. брашно
120 гр. захар
..................
200 гр. меко масло
Яйцето се разбива. Към него се прибавят захарта, брашното и сметаната. Всичко се разбърква и се слага да се сгъсти на водна баня. Оставя се да се охлади. Маслото се разбива хубаво. Добавя се към крема, разбива се с миксер и отново се охлажда, вече напълно. Аз бързах и го сложих за 20 мин. във фризера.
След това намазах рулото и го навих. Прибрах в хладилника и го държах до сутринта там.
Не знам дали ще разберете от снимката, но наистина се получи прекрасно руло. И на вкус и на вид.
Първо трябва да си приготвите сместта, с която се рисува.
Продукти:
1 белтък
20 г какао на прах
20 г брашно
30 г захар
30 г масло
Ако обаче не искате сместта да е кафява, вместо какаото слагате още 20 г брашно и добавяте малко боя накрая.
След това взимате един лист хартия с рисунката, която ви харесва. Отгоре поставяте лист хартия за печене. През него се виждат контурите, които искате да очертаете. Сипвате сместта в пош с тънък накрайник или в найлоново пликче, на което сте отрязали съвсем малка дупчица на едното ъгълче и започвате да рисувате. Аз така и нямах време да потърся по-добра рисунка. И ръката ми доста трепереше, докато очертавах. Но, справих се някак. След като нарисувате, взимате листа и го слагате във фризера.
За платката аз използвах моята си рецепта за руло.
6 яйца
6 с.л. захар
6 с.л. брашно
1 ванилия
Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват със захарта, а белтъците се бият на гъст сняг и се добавят към жълтъците. Прибавя се брашното и ванилията. Разбърква се много хубаво.
Листът хартия се изважда от фризера и се поставя на дъното на тавата, в която ще се пече платката. Отгоре се изсипва тесто. Изравнява се добре и се слага да се пече в предварително загрята фурна. Когато блатът стане златист, се изважда и докато е още горещ се обръща върху кърпа. Внимателно се махва хартията и с помощта на кърпата блатът се навива на руло. Оставя се така поне 10 минути. После се развива и се маже с крем. Намазаният блат се навива отново с помощта на кърпата.
Можете да използвате крем по желание, разбира се, но аз използвах този и съм много доволна от резултата. И не само аз.
Продукти:
300 гр. заквасена сметана
1 яйце
2 с.л. брашно
120 гр. захар
..................
200 гр. меко масло
Яйцето се разбива. Към него се прибавят захарта, брашното и сметаната. Всичко се разбърква и се слага да се сгъсти на водна баня. Оставя се да се охлади. Маслото се разбива хубаво. Добавя се към крема, разбива се с миксер и отново се охлажда, вече напълно. Аз бързах и го сложих за 20 мин. във фризера.
След това намазах рулото и го навих. Прибрах в хладилника и го държах до сутринта там.
Не знам дали ще разберете от снимката, но наистина се получи прекрасно руло. И на вкус и на вид.
Прекрасно се е получило :)
ОтговорИзтриванеОт "треперещата" ти ръка е станало още по-добре!
А на крема си личи, че ще стане много,
но пък е вкусен!
Хубава вечер!
Илианка, много красиво се е получило рулото, като нарисувано е!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Страхотно е това руло, но все не се наемам да го направя. Сега вече ще запретна ръкави! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКрасиво е с тези шарки, идеята е страхотна! :)
ОтговорИзтриванеНаистина се получи много добре, поне на вкус :)
ОтговорИзтриванеГуинет, не се съмнявам, че ще го направиш повече от прекрасно. Не се бави :)
Мария, Аелис, Дани, благодаря ви!
Много добро предложение! Тези дни съм на вълна - първото ми руло:)) и мисля, че ще пробвам твоя вариант!
ОтговорИзтриванеДобър избор, Бени :) Надявам се да ви хареса.
ОтговорИзтриванеWhat a great name find for thsi donut:)
ОтговорИзтриване