Продукти:
за тестото:
400 мл. хладка вода
20 г прясна мая
5 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
брашно за меко тесто
масло и сирене
1 жълтък
От изброените продукти се меси меко тесто. Разделя се на 12 части, които се правят на топчета и се оставят да втасат. Всяко топче се разточва на елипса или правоъгълник, маже се с масло и се поръсва със сирене. Сгъва се, като първо се прегъва 1/3 от тестото и после се похлупва с останалата част. Оформят се сиренките и се подреждат в намаслена тава една до друга. Мажат се с разбит с малко вода жълтък и се слагат да се пекат, като фурната не се загрява предварително.
От това тесто може да се направят и други закуски. Аз направих саламки. Разтеглих тестото с ръце, намазах с доматено пюре, поръсих чубрица и церен пипер и подредих салам. Може да се поръси и с кашкавал.
Много вкусни изглеждат!
ОтговорИзтриванеХубава рецепта
Сърдечен поздрав!
Голяма вкуснотия! Аз си заплюх сиренките, но моето съкровище ще се зарадва повече на саламките! :)))
ОтговорИзтриванеОпределено ще се пробват и двата варианта! ;)
Поздрави и приятна вечер !
Благодаря ви :)
ОтговорИзтриванеЧерпя ви с по една.
Изглеждат невероятно апетитно - разпечатвам си рецептата
ОтговорИзтриванеМного добре... гледам, че някои дами от Бг-мама са ги правили вече... изпреварили са ме:))
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
на колко градуса печенето, моля?
ОтговорИзтриванеРайна, обикновено ги пека на 180*.
ОтговорИзтриване