сряда, 13 април 2011 г.

Сиренки







Продукти:



за тестото:



400 мл. хладка вода

20 г прясна мая

5 с.л. олио

1 с.л. сол

1 ч.л. захар

брашно за меко тесто



масло и сирене


1 жълтък



От изброените продукти се меси меко тесто. Разделя се на 12 части, които се правят на топчета и се оставят да втасат. Всяко топче се разточва на елипса или правоъгълник, маже се с масло и се поръсва със сирене. Сгъва се, като първо се прегъва 1/3 от тестото и после се похлупва с останалата част. Оформят се сиренките и се подреждат в намаслена тава една до друга. Мажат се с разбит с малко вода жълтък и се слагат да се пекат, като фурната не се загрява предварително.










От това тесто може да се направят и други закуски. Аз направих саламки. Разтеглих тестото с ръце, намазах с доматено пюре, поръсих чубрица и церен пипер и подредих салам. Може да се поръси и с кашкавал.

7 коментара:

  1. Много вкусни изглеждат!
    Хубава рецепта
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  2. Голяма вкуснотия! Аз си заплюх сиренките, но моето съкровище ще се зарадва повече на саламките! :)))
    Определено ще се пробват и двата варианта! ;)
    Поздрави и приятна вечер !

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви :)
    Черпя ви с по една.

    ОтговорИзтриване
  4. Изглеждат невероятно апетитно - разпечатвам си рецептата

    ОтговорИзтриване
  5. Много добре... гледам, че някои дами от Бг-мама са ги правили вече... изпреварили са ме:))
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. на колко градуса печенето, моля?

    ОтговорИзтриване
  7. Райна, обикновено ги пека на 180*.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...