Продукти:
500 г кайма (при мен смес)
1 глава лук (средна)
черен пипер
смлян кимион
3-4 стръкчета магданоз
Лукът се нарязва на ситно. Добавя се към каймата заедно с подправките на вкус и всичко се разбърква добре. Когато купувам готова кайма, не слагам сол, защото тя е солена, но ако използвам домашна, прибавям сол. Оставя се да се овкуси в хладилник за час-два. Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се нагрява. Върху него се сипват 2 с.л. олио и когато се загрее силно, се поставят кюфтетата. Пекат се от двете страни и стават невероятно вкусни - не са нито на скара, нито пържени :)
От тази смес на мен ми излизат 12 средни кюфтета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар