Продукти:
около 1 1/2 кг.пиле (нарязано на парчета)
5-6 скилидки чесън (нарязан на филийки)
1-2 моркова (нарязани на кръгчета)
1 ч.чаша смлени домати или доматено пюре
1 домат,обелен и нарязан на малки кубчета
3 с.л.зехтин
1 ч.л.къри
магданоз
сол
В голяма купа се смесват зехтинът, доматеното пюре, нарязаният домат, чесънът, морковите, солта, нарязаният магданоз и кърито. Парчетата пиле се подсушават хубаво и хубаво се овалват в приготвената смес. Нареждат се в тава и и се пекат на средна фурна, докато месото придобие приятен за окото загар .Сервира се с картофено пюре.
Източник: Габи
Няма коментари:
Публикуване на коментар