сряда, 2 септември 2009 г.

Маринована ципура на фурна


Източник: Кеми
Продукти:

2 ципури
2 лимона
100 мл. бяло вино
3 скилидки чесън
1 ч.л. сушен риган
сол

За канапето:

3 домата
3 с.л. зехтин
1 с.л. сушен риган
1 ч.л. сушен босилек
сол

Рибата се почиства, измива и подсушава. Посолява се. В съд се изцеждат лимоните и се смесват с виното, пресования чесън, солта и риганът. Слага се рибата и се оставя поне за един час. Изважда се и се правят напречни разрези от двете старани.В разрезите се слага по един резен лимон. Доматите се нарязват на кръгчета. Подреждат се в намаслена тава и върху тях се слага маринованата риба. Посолява се и се поръсва с подправките. Пече се в загрята фурна на 200*С 40 мин.

3 коментара:

  1. Приготвила съм ти скромна награда на адрес http://receptimam.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  2. Илианка,
    обичам риба,
    а твоята е така изкушаваща!
    Чудесна рецепта.
    Поздрав, Диана

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...