Източник: Пепи
Продукти:
2 средно големи патладжана
200гр. сирене
4 домата
1 глава чесън
мащерка или магданоз
100мл. олио
малко кашкавал
Патладжаните се режат на филии по дължина, като НЕ СЕ СРЯЗВАТ ДО КРАЯ - оставя се цяла част около 1см. Изкисват се в солена вода за около час. Изцеждат се от водата и се измиват. Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, като самия патладжан леко се извива. Поръсва се с мащерката / може и без нея, но придава хубав аромат/. Залива се с олиото и 100мл. вода. Пече се в тавичка с капак или фолио около 1ч. на 200*. Накрая се поръсва с настърган кашкавал и се запича за около 10 мин.
Илианка, при теб е винаги вкусно и уютно. Бих искала да те зарадвам с една награда.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена
Не мога да не ти предложа награди за всичко,което приготвяш и споделяш с всички нас!
ОтговорИзтриванеОчаквам те!
Поздрави!
Краси
Много вкусно изглежда и лесно се приготвя,благодаря за оригиналната рецепта!!!Докато е сезона на патладжаните ще я изпробвам!
ОтговорИзтриванеднес ги направих,прекрасни са,чудесна рецепта :)благдаря че споделяте такива вкусотии с нас. поздрави. Рая
ОтговорИзтриванеПривет, Рая!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че са ви допаднали рецептите ми!